3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Будьте обережні у соцмережах!

Автор: yulua від 17-02-2017, 13:41, переглядів: 1 098

0
У соціальних мережах виявлені небезпечні групи, в яких доводять дітей до самогубства. Про це повідомляє  Департамент кіберполіції Національної поліції України. 

Зокрема, у Департаменті кіберполіції повідомили, що фанати таких спільнот називають себе «китами», тому що ці тварини асоціюються у них зі свободою. Використання поняття «кити», можливо, пояснюється тим, що цей вид ссавців – один із небагатьох, представники якого добровільно можуть звести рахунки з життям. Подібні суїцидальні спільноти називаються «Море китів» і «Тихий дім». Відтак у всіх членів таких груп на особистих сторінках розміщені відео або малюнки з літаючими китами. Особами, які організували цю систему, відпрацьовано чіткий алгоритм дій. Фінальне завдання – покінчити життя самогубством та зафіксувати момент смерті на камеру в онлайн-режимі. Відеозаписи в подальшому продаються в Інтернет або в Darknet

У Департаменті кіберполіції повідомили, що вже виявили одну з таких групп. До неї входили 209 користувачів з України. У поліції зауважують, що такі групи щодня блокуються адміністрацією соціальних мереж зазверненнями правоохоронних органів або користувачів. У разі наявності фактів про небезпечні групи, не залишайтеся байдужими, а допоможіть дітям. Звертайтеся за порадою чи допомогою до вчителів, психологів, поліцейських. 

У разі виявлення підозрілих спільнот співробітники департаменту просять негайно повідомляти про такі випадки до кіберполіції за номером гарячої лінії: (044) 374-37-21 з 8:45 до 19:30 (у робочі дні), чи за електронною адресою: https://www.cybercrime.gov.ua (цілодобово), або звертатися до адміністрації соцмережі, у якій виявлена група.

Нaчaльник пoлiцiї Кiрoвoгрaдщини Сергiй Кoндрaшенко звернувся до жителів області, звернув увагу батьків бути уважнішими устосунках з своїми дітьми. Зокрема він зазначив: «Хoч нa Кiрoвoгрaдщинi ця прoблемa, нa щaстя, не нaбулa мaсoвoгo рoзпoвсюдження, тa ввaжaю, щo крaще пoпередити, aнiж пoтiм бoрoтися з нaслiдкaми».

Бережіть своє життя, будьте уважними та небайдужими до свого здоров’я та своїх однолітків.


                                                                                                        Практичний психолог Якимчук Г.В.

Категорія: Психологія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.