3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Фотографія - це мистецтво

Автор: kryvenko від 28-01-2011, 08:33, переглядів: 3 387

3

 

 
Фотографія - це мистецтво  

22 січня 2010 року учасники гімназійної фотошколи відвідали чотирнадцяту обласну відкриту художню фотовиставку  «Погляд-2010» в обласній універсальній  науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, вул. К. Маркса, 24.

     

     Фотографія увірвалася в усталений світ у середині XIX століття і цілком змінила його. Хоча спроби отримання фотографічного зображення проводилися ще в 17 столітті.

Йдуть нескінченні суперечки, чи можна віднести фотографію до мистецтва. Але всі, хто любить фотографію, милується шедеврами професіоналів, сам створює якісні роботи – для них відповідь очевидна: фотографія – мистецтво і його можна осягати! Фотографія навчать бачити красу людських осіб, шукати прекрасне в повсякденному, створювати шедевр із самих звичайних речей, донести найпотаємніше яскравіше, ніж за допомогою слів і переконань.  Саме тому ми вирішили поринути в світ цього неповторного мистецтва з нашим  улюбленим вчителем  Андрієм Веніаміновичем Кривенко.   Їдучи  дорогою  до обласної бібліотеки ми всі замріяно чекали, що ж ми побачим далі ..

    Як розповідає один із організаторів акції, керівник фотоклубу   Сергій Гусарченко, мета фотовиставки – розвиток та популяризація фотомистецтва, виявлення та залучення до нього нових авторів.   Саме в той час, нам на мить хотілось уявити себе авторами цього фотомистецтва. Адже, тема фотовиставки вільна, що дозволяє кожному автору представити свої кращі роботи. За чотирнадцять років проведення фотовиставки «Погляд» популярність її настільки зросла, що вона стала відомою не лише в нашій області а й далеко за її межами. Цього року в експозиції представлено 76 фоторобіт, що їх створили тридцять вісім авторів. Це як уже знані фотомайстри, так і початківці. До того ж цього разу захід розширив свою географію і виставку можна назвати  навіть міжнародною.

    Розглядаючи  уважно  майстерські роботи, ми розуміємо  у  більш широкому сенсі, що  фотографія – це мистецтво отримання фотознімків, де основний творчий процес полягає в пошуку та виборі композиції, освітлення моменту (чи моментів) фотознімку. Саме такий вибір визначається умінням і навичкою фотографа, а також його особистими уподобаннями і смаком, що характерно для будь-якого виду мистецтва. Розглядаючи детальніше  кожне фото, ми розуміємо,  що фотографія має свій настрій, свою ідею. Без винятку, весь позитив, щирість, любов, тепло, увагу, ненависть і страждання несуть фото, на яких зображується старість, діти, тварини, зокрема собаки, кошенята. Це все – наше життя.   

     Початок життя завжди чистий, а ось кінець у всіх різний.  Згадуючи розповідь   про жабу, яка стала прекрасною принцесою, і про принцесу, яка стала потворною жабою, нам  з усмішкою на устах, Андрій Веніамінович  сказав: «Погані вчинки мають відображення на обличчі людини, дівчата, не робіть нехороших речей», радив він нам, «бо на фото все відображається» wink  

     
Фотографія - це мистецтво
 

 Закінчивши перегляд цієї неповторної  фотогалереї  ми залишились сповнені емоцій, звичайно ж позитивних. Вразила нас  різноманітність робіт, представлених на фотовиставці. Дивлячись на фотографії, розумієшь як сприймає світ інша людина, мимоволі замислюєшься про те, як би сам фотографував, з якого місця, які емоції вклав би в світлину. Ця фотовиставка – як стисла, але яскрава і вражаюча розповідь про нашу країну і людей, які в ній живуть, своєрідна екскурсія нею.

     
                                      Журавльова Яна, Жовтобрюх Ірина
Прес-реліз
     

Фільм з роботами фотохудожників

 

 

 

Категорія: ---

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
<
  • Публікацій: 0
  • Коментарів: 4
  • ICQ: {icq}
29 січня 2011 03:15

Alucard

  • Група: Користувачі
  • Реєстрація: 23.09.2010
  • Статус: Користувач offline
 
Прекрасная выставка. Есть знакомые имена такие как Кривенко А.В. Стригун, Бергадский.


приятно видеть ваши работы АВК на выставке.

<
  • Публікацій: 45
  • Коментарів: 14
  • ICQ: {icq}
29 січня 2011 07:51

kryvenko

  • Група: Головні редактори
  • Реєстрація: 23.02.2010
  • Статус: Користувач offline
 
Спасибо, Илья. Пора уже и тебе участвовать. Готовь работы. А то всё у тебя они "необработанные".:) А ведь есть хорошие!

--------------------

<
  • Публікацій: 0
  • Коментарів: 4
  • ICQ: {icq}
1 лютого 2011 09:03

Alucard

  • Група: Користувачі
  • Реєстрація: 23.09.2010
  • Статус: Користувач offline
 
я постараюсь обработать=))))

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.