Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Безпека житттєдіяльності » Година спілкування «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває» у 10-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває» у 10-Б класі

Автор: Французан від 22-11-2015, 21:25, переглядів: 1 570

0 Година спілкування «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває» у 10-Б класі

У рамках загальногімназійного Тижня безпеки життєдіяльності у 10-Б класі відбулася година спілкування «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває».

Мільйони років тому людина навчилась добувати вогонь. У житті людини він відіграє велику роль. Обігрів наших будинків, приготування їжі, розвиток науки та техніки – все пов’язано з вогнем. Багато років знадобилося людству для того, щоб навчитися користуватися і керувати ним. Але, як і вода, необхідна для життя людини, приносить великі біди в період повені, так і вогонь, створює, за допомогою людини, велику користь, але при недбалому до нього відношенні може перетворитися в безжалісного ворога, руйнуючи міста і села, фабрики та заводи, забираючи людські життя.

Година спілкування «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває» у 10-Б класіЯк відомо, більша частина пожеж відбувається з вини самих людей, через їх безпечність, а приблизно кожна шоста пожежа у жилому секторі відбувається з вини дітей та підлітків. У нашій країні від дитячих пустощів з вогнем щорічно гине багато людей. І стає сумно, коли будинки, квартири та все, створене руками людини, руйнує пожежа всього лише за декілька годин.

Учнями класу було проаналізовано причини виникнення пожеж.. Результати аналізу показали, що основні причини виникнення пожеж розподілилися наступним чином:

1. Куріння цигарок у ліжку;

2. Порушення правил користування електроприводами;

Година спілкування «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває» у 10-Б класі3. Порушення правил користування газовою плитою;

4. Дитячі пустощі.

Таким чином, усім нам необхідно бути обережними при користуванні з вогнем і пам’ятати про наслідки пожежі. Не забуваймо просту істину, яка вже давно стала девізом безпеки: небезпеку легше попередити, запобігти, ніж її ліквідувати та боротися з нею!


Категорія: Безпека житттєдіяльності / Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.