Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » » «Єдина справжня розкіш- це розкіш людського спілкування» Антуан де Сент –Екзюпері

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Єдина справжня розкіш- це розкіш людського спілкування» Антуан де Сент –Екзюпері

Автор: dend від 20-03-2017, 16:09, переглядів: 4 166

0

Сьогодні проблема культури спілкування набуває, як ніколи, великого значення. Відбувається розвиток України як самостійної держави, інтенсивно розвиваються міжнародні та міжособистісні зв’язки з різними країнами світу. Якщо ми прагнемо збудувати  цивілізовану державу європейського рівня, то недостатньо одних заяв про це. Ми над усе мусимо бути цивілізованими людьми, а головним проявом цього є культура спілкування, що має формуватись з дитинства. Дуже важливою є проблема невпевненості в собі, невміння знайти спільну мову з однолітками, батьками, що призводить до агресії та заниженої самооцінки. Вміння спілкуватись – показник морального здоров’я особистості.

 15 березня в 10-Б класі пройшло засідання круглого столу: «Мистецтво спілкування.» Готуючись до цієї зустрічі гімназисти підготували цікавий матеріал,присвячений проблемам спілкування. Група «експертів» розповіла про значення спілкування у нашому житті, про міміку і жести, як засоби спілкування. Особливу увагу десятикласники приділили слову як важливому засобу спілкування, пригадавши прислів’я та приказки про спілкування. Гімназисти також презентували цікаву розповідь про мову жестів різних народів світу і її значення.

Група «психологів» розповіла про конфлікти і надала поради про шляхи  виходу з різних конфліктних ситуацій. А психологи пыдкреслили, що мудрість і  толерантність у спілкуванні допомагає  вдало розв’язати будь-які конфлікти.

У ході засідання круглого столу гімназисти почали створювати: «Довідник майстерності спілкування», куди увійшли правила спілкування, складені десятикласниками. Плануэться, що довыдник буде  поповнюватися новими матеріалами.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.