Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Відкрита лінійка ’’Мова єднання’’

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Відкрита лінійка ’’Мова єднання’’

Автор: feanen від 13-11-2019, 08:06, переглядів: 582

0

Людині визначено Богом місце народження , країна, небо; вона не може нічого того поміняти, як не може поміняти саму себе. А якщо щось із того призначеного їй, поміняє, то не на краще, бо чуже ніколи не буває кращим. І куди б ти не пішов – твоя Батьківщина, земля твоя, твій народ, твоя мова завжди будуть з тобою.

Рідна мова - безмежний океан. Це й мелодійна українська пісня, співана в радості та горі, пронизуюча до самого серця; це й дума – витвір всенародного генія; це і скарби українського фольклору, до якого належить: казки, легенди, прислів’я, жартівливі співомовки приказки та загадки. В них відображена багатовікова мудрість народу, її  мрії і прагнення.

12.11 учнями 5 класу проведена відкрита лінійка: ’’Мова єднання’’.

Проговорили про виникнення писемності ,показали красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості. Прийшли до висновку ,що рідна мова –це духовна святиня , найбільший  й найдорожчий наш скарб. Треба сприяти розширення словникового запасу, бажання берегти свою національну культуру. Виховувати потребу зберігати все те ,що пов’язує нас із рідною землею, любов до національних традицій ,народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.