Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична лінійка «Рідна мова чиста як роса» в 10-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична лінійка «Рідна мова чиста як роса» в 10-Б класі

Автор: dend від 10-11-2017, 14:42, переглядів: 1 170

0

Мова – це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі покладена на слова.

9 листопада День української писемності та мови – свято, яке було встановлене указом Президента України в 1997 році на честь українського літописця Нестора. Дослідники вважають, що саме з таких українських постатей і починалася писемна українська мова.

7 листопада учнями 10-Б класу було проведено тематичну лінійку, «Рідна мова чиста як роса». Метою заходу було поглибити знання учнів про історію виникнення писемності. Розвиток рідної мови; наголосили на красу і багатство та необхідності у житті кожної людини; виховувати любов і повагу до рідного слова.

У своїх повідомлення десятикласники згадали преподобного Нестора Літописця, Івана Котляревського, їх основоположника Тараса Шевченка, Лесю Українку та ін. Розповіли, що,  не завжди українці могли вільно говорити рідною мовою. Існували заборони українського слова.

Наприкінці заходу звернулися з закликом берегти і спілкуватися нашою мовою. Адже вона така чудова, мелодійна!

Мова – це генетичний код нацiї , який поєднує минуле з сучасним, програмує майбутнє i забезпечує її буття у вiчностi, і , що саме від неї залежить майбутнє усього українського народу!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.