Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 5 класу познайомили гімназистів з історією та легендами щодо виникнення назви свята "Великдень", і традиціями його святкування в Україні

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 5 класу познайомили гімназистів з історією та легендами щодо виникнення назви свята "Великдень", і традиціями його святкування в Україні

Автор: Joker_13 від 18-04-2017, 11:11, переглядів: 967

0

Великдень — найбільше християнське свято. Цей день вважається днем Воскресіння Ісуса Христа і має ще одну назву — Пасха.

Під час тематичної лінійки  учні 5 класу познайомили гімназистів з історією та легендами щодо виникнення назви свята, традиціями його святкування в Україні.  За однією з них, назва "Великдень" ("Великий День") з'явилася  наприкінці першого тисячоліття з приходом на нашу землю християнства. Легенда свідчить, що "Великдень називається так тому, що в той час, коли Христос народився, дуже світило сонце, і стояли такі довгі дні, що теперішніх треба сім зложити, щоб був один тодішній. Тоді, було,  як зійде сонце в неділю вранці, то зайде аж у суботу ввечері. А як розіп'яли Христа - дні поменшали. Тепер тільки царські ворота в церкві стоять навстіж сім днів... "

Також учні мали можливість переглянути відео фрагменти, які розказали у художній формі про останні дні Ісуса Христа, його муки. Життя земне його закінчилося, але щороку, навесні, люди згадують про того, хто став духовним спасителем людства. 

«Христос воскрес!» — лунає на світанку. Під передзвін церковних дзвонів та спів пасхальних пісень освячуються паски, писанки. Люди христосуються і поспішають додому — до сім'ї, родини.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.