Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Урок пам'яті "Трагедія Зеленої Брами: вічна згадка для нащадків"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Урок пам'яті "Трагедія Зеленої Брами: вічна згадка для нащадків"

Автор: Французан від 29-10-2016, 11:07, переглядів: 1 075

0

Учениці 10-А класу Бебих Анастасія та Лубенець Юлія провели урок пам'яті "Трагедія Зеленої Брами: вічна згадка для нащадків". Учні пригадали трагічні події часів Другої Світової війни, битви, які стали невдалими прорахунками: червона від крові вода у річці Синюсі, загибель рядових і офіцерів у жахливому таборі для військовополонених – Уманській ямі. Десятикласники переглянули відеоматеріал, який більш детально розповідає про місце та особливості моторошних смертей у лавах 6-ї та 12-ї радянських армій. Особливо вразила  історія  очевидця трагедії - Євгена Долматовського. Виживши, він написав, а згодом і видав через 38 років після завершення війни свою книгу "Зелена Брама". У ній автор розповідає, як у районі Умані його дивізія потрапила в оточення. При спробі вирватися з кільця Євгена було серйозно поранено осколком снаряда в голову й руку. Потрапивши у полон, він втік з іншими полоненими з колони, сховавшись в заростях верболозу. Його переховували й лікували місцеві жителі з хутора Олексіївка, що неподалік Гайсина. Після довгих поневірянь Долматовський таки дійшов до лінії фронту і нарешті пробрався до своїх на початку листопада 1941 року.
Наприкінці заходу десятикласники підсумували, що відлуння Другої Світової війни чути й донині. Ми завжди маємо пам'ятати подвиг людей, які пожертвували своїм життям заради нашого майбутнього.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.