Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна хвилина у 10-В класі « Весни обірване суцвіття»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна хвилина у 10-В класі « Весни обірване суцвіття»

Автор: Французан від 8-05-2015, 16:28, переглядів: 1 108

0 Інформаційна хвилина у 10-В класі « Весни обірване суцвіття»

Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин,

Як тяжко, як тужно моєму народу болить!

26 квітня є Днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС та вшанування пам'яті загиблих ліквідаторів наслідків цієї аварії. Учениці 10- В класу Гетьманець О., Конюх А. та Цінівська Я. провели інформаційну хвилину « Весни обірване суцвіття».

Мета заходу: розширити знання учнів про Чорнобильську трагедію, наголосити про потенційну небезпеку радіації для усього живого, розповісти про перших ліквідаторів аварії, виховувати у гімназистів любов до природи, відповідальність, доброту та людяність.

26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найбільша катастрофа сторіччя. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства. Найбільшому радіоактивному забрудненню піддались області України, Білорусі, Росії. Це територія з населенням 7,1 млн осіб, із них 3 млн - діти.

Смертоносне полум'я зловісної пожежі висвітило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших: Володимир Правик, Віктор Кибенок, Володимир Тищура, Микола Ващук, Василь Ігнатенко, Микола Титенок. Ризикуючи своїм життям, вони кинулися до реактора гасити смертоносне полум’я.

Хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять загиблих.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.