3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

“Не джерело, а море йому ім’я”

Автор: Французан від 21-04-2015, 18:35, переглядів: 1 125

0 “Не джерело, а море йому ім’я”

Йоганн Себастьян Бах – німецький композитор, органіст і скрипаль, представник стилю бароко, один із творців світової музичної класики.

Тематична лінійка, яку провели учні 10-В класу, була присвячена 330-річчю від дня народження видатного композитора, який народився 21 березня 1685 року в містечку Ейзенах. Гімназисти дізналися, що музичне обдарування в сім’ї Баха передавалося з покоління в покоління, Себастьян не став виключення. Коли Йоганну виповнилось п’ять років, батько подарував йому скрипку, що справило величезний вплив на подальший розвиток майбутнього композитора.

“Не джерело, а море йому ім’я”Через постійні конфлікти з керівництвом, Бах змушений був переїжджати з одного міста в інше,адже творчість для нього була понад усе. У 1723 році Бах був запрошений на посаду головного органіста церкви св. Фоми та вчителя музики в школі при цій церкві. Саме тут вперше були виконана духовна кантата «Страсті за Матфієм». У цьому творі композитор передав всі свої почуття, все з чим жив і з чим звертався до людей.

Творча спадщина Йоганна Себастьяна Баха складає понад 1000 творів, серед яких присутні всі види музичного мистецтва, окрім опери.

Глядачі мали змогу насолодитися музичними творами Баха у виконанні учнів гімназії та викладача фортепіано мистецького факультету Юрчак В.В. Особливо вразило виконання концерту ля мінор I частини для скрипки і фортепіано ( Єрмолатій Ю., Юрчак В.В.).

“Не джерело, а море йому ім’я”

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.