Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна година «Соборність України» у 11-В класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година «Соборність України» у 11-В класі

Автор: Французан від 28-01-2014, 16:00, переглядів: 2 546

0

Інформаційна година «Соборність України» у 11-В класіУ 11-В класі була проведена інформаційна година на тему: «Соборність України». Учні класу Гаєвський Віталій та Квіташ Руслан підготували інформацію про історію виникнення Національного свята.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в одну державу.

У середині листопада 1918 р. Австро-Угорська імперія розпалась під впливом революційних подій у країні. 1 листопада війська Української Національної Ради захопили Львів, проголосивши створення Української держави, а 13 листопада за новоутвореною державою закріпилася назва Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). Тож одним із найважливіших завдань уряду ЗУНР було об’єднання усіх українських земель в одну державу. Але поки гетьман Павло Скоропадський володарював у Києві, ця мета була недосяжною.

Ситуація змінилася, коли на зміну гетьманату до влади прийшла Директорія, було відновлено Українську Народну Республіку та її закони. Як можна було сподіватись, Директорія поставилась дуже прихильно до ідеї соборності.

Директорія і Рада Народних Міністрів призначили урочисте святкування об'єднання УНР і ЗУНР на 22 січ­ня.

День Соборності України почали відзначати на державному рівні з 1999 року, коли був підписаний відповідний Указ Президента України. Згідно з цим документом 22 січня – Днем Соборності України.


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.