Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Урок «Кіровоградщина – мій рідний край!» у 10-А класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Урок «Кіровоградщина – мій рідний край!» у 10-А класі

Автор: Французан від 11-09-2013, 15:04, переглядів: 3 154

0

Урок «Кіровоградщина – мій рідний край!» у 10-А класі«Забудеш рідний край – тобі твій корінь всохне»

П.Тичина

У 10-А класі було проведено урок присвячений 75-й річниці утворення Кіровоградської області «Кіровоградщина – мій рідний край!».

Кіровоградщина - серце України, степова перлина. Через нашу землю пролягли стежки, якими ходив великий поет і національний пророк Тарас Шевченко. Саме тут розквітли таланти засновників українського професійного театру Марка Кропивницького, Івана Карпенка-Карого, Миколи Садовського, Марії Заньковецької.

Наша земля дала класичній літературі письменника і державного діяча Володимира Винниченка, мрійника Юрія Яновського, талановитого поета Арсенія Тарковського, філософа Дмитра Чижевського. Яскравою зіркою вітчизняної та світової педагогіки засяяв наш земляк Василь Сухомлинський.

За допомогою цього уроку ми ще раз переконалися у самобутності та дивовижності нашого краю. Презентація, ретельно підготована вчителем історії Горобцем Денисом Олександровичем, та його пізнавальна розповідь, а також перегляд документального фільму про минуле та сьогодення Кіровоградщини поглибили наші знання про свою маленьку Батьківщину, змусили пишатися досягненнями своїх земляків та усвідомити той факт, що «люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя».

Валента Юлія

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.