Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Відкрита лінійка до річниці від дня народження Генріха Нейгауза

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Відкрита лінійка до річниці від дня народження Генріха Нейгауза

Автор: Французан від 10-05-2013, 14:22, переглядів: 2 149

0
Відкрита лінійка до річниці від дня народження Генріха Нейгауза    

Учні 10-В класу провели відкриту лінійку до річниці від дня народження Генріха Нейгауза – нашого видатного земляка, піаніста, педагога.

 Кароль Шимановський називав його Генріхом Великим, а Йосип Мандельштам – Майстром Генріхом. Його по праву вважали геніальним піаністом сучасності – і колеги, і незліченні учні, і слухачі. Та незважаючи на всі його заслуги, він скромно величав себе учителем. Генріх Густавович Нейгауз народився 12 квітня 1888 року в Єлисаветграді. Батько його – Густав Нейгауз – був домашнім вчителем музики княгині Шихматової. Мати – Ольга Блуменфельд – була дуже обдарованою особою і змушена була давати уроки музики ще з 14-річного віку. В 1899 р. батьки Нейгауза відкривають в місті приватну музичну школу. Учні розказали про подальший життєвий та творчий шлях митця. З 1935 року до останніх років життя Г. Нейгауз працював у Московській консерваторії, виховав плеяду музикантів світового рівня – С. Ріхтера, Е. Гілельса,  Я. Зака, І. Зетеля, Є. Малініна, О. Насєдкіна, Л. Наумова, В. Кастельского, В. Крайнєва, Т. Гутмана, А. Гінзбурга і багатьох інших музикантів.

Вважалось, що закінчити консерваторію по класу Нейгауза – це вершина академічного успіху для піаніста.  Діяльність Нейгауза багатогранна, його артистизм захоплював всіх, хто його знав.  Головну роль музиканта і педагога Г. Нейгауз визначив коротко: « Я - вчитель музики», а творче кредо – виховання музиканта і людини, виховання через музичне навчання, розвиток і особливо спілкування, адже кожен його учень – це легенда, такий, як і його Вчитель.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.