3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

"Писанками усміхнувсь Великдень"

Автор: anna_garifylina від 30-04-2016, 11:07, переглядів: 1 144

0 "Писанками усміхнувсь Великдень" У 6 класі вихователь Кудрявенькова О.В. провела майстер-клас "Писанками усміхнувсь Великдень". 
Під час незвичайної виховної години діти розширили і поглибили знання про найдавніше церковне свято, традиції нашого народу щодо святкування Пасхи, ознайомилися із значенням символів, що використовуються на писанках та навчились виготовляти сувенірні писанки-круп`янки.
 Саме на весну припадає найголовніше християнське свято - Пасха або Великдень. У цей день, згідно з християнською легендою, воскрес Ісус Христос після того, як його було розп`ято на хресті. Це чудо символізує звільнення від гріхів для віруючих людей. У народному уявленні це свято оновлення землі та природи. 
Великдень! Сама назва вказує на те. що це незвичайний, а великий день. Величне свято, яке споконвіку символізувало перемогу над силами темряви та зла, уособлювало примирення і прощення. Воно нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль, одвічні людські цінності. Воскресіння Ісуса Христа дає нам змогу перемогти духовну смерть і жити новим повнокровним життям. Воскресіння Господнє в усі часи давало людям наснагу вірити і любити, прощати. Щоб зупинити зло, нам треба змінитися самим, бо саме з кожного з нас спитається : "А що ти зробив?". У цей день кожному треба примиритися з ближнім, відкрити свою душу вогником добра та милосердя.
 
Підготовка до свята займає цілий тиждень, кожен день якого має особливе значення. Четвер на цьому тижні називають Чистим. Усе повинно бути на цей день вибіленим, вимитим, витертим, а люди викупані. За ним настає п`ятниця, її називають Страсною. У цей день господині починають пекти паски. Цього дня був роз`ятий Ісус на хресті. Це найскорботніший день, страсний, у який треба тільки їсти хліб і пити воду, сумувати.
 
У суботу роблять крашанки та писанки. Яйце є символом народження найсвятішого з людських почуттів - кохання. (З матеріалів до виховної години.)
 
Під час виховної години діти дізнались значення слова "писанка", чому розфарбовують яйця, види писнок, орнаменти українських писанок, значення символів та кольорів на писанках та під кервіництвом вихователя власноруч виготовили сувенірні писанки.    

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.