3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування «Я за майбутнє»

Автор: dend від 4-10-2021, 08:16, переглядів: 327

0

1 жовтня в 11-В класі була проведена година спілкування «Я за майбутнє», присвячена дню ветеранів та Міжнародному дню людей похилого віку. Мета: виховання шанобливого ставлення до людей похилого віку та ветеранів.

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

І. Дзюба у своїй праці «Інтернаціоналізм чи русифікація?» писав, що цивілізованість нації визначається ставленням до дітей і людей похилого віку. Цей день є можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. За міжнародною класифікацією особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Нині таких у світі понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб.

В нашій державі безоплатність лікарської допомоги лишилась фактично на папері: ціни на ліки та продукти  стали практично недоступними для людей з низькими доходами та людей похилого віку. Надто важливою, на думку ООН, є потреба більш активного використання виробничого і творчого потенціалу тих, кому за 60. Завдяки цьому суспільство дає можливість особам пенсійного віку подолати складну психологічну межу старості, поставитися до неї як до особливого періоду життя, бути корисними і потрібними. Це люди, найбільше багатство яких - досвід, знання, уміння, мудрість вони є останніми носіями класичної культури межі ХІХ-ХХ століть, того часу, в якому понад усе були честь, вихованість, толерантність - ті духовні якості, завдяки яким вони гідно пройшли крізь всі жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн.

З кожним роком ми, нажаль, втрачаємо наших дорогих ветеранів – живих свідків тих подій, хто воював, йшов на смерть за свою країну, за рідний край, працював на відбудову та підняття народного господарства країни.

Під час години спілкування учні Животовська О. та Коваленко Є. представили проєкт «Я за майбутнє», головною метою якого було обговорення найболючіших проблем суспільства стосовно людей похилого віку та ветеранів. Ми не завжди замислюємося над тим, хто ж такі "особи похилого віку", чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.