Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна година, присвячена Міжнародному дню жертв Голокосту

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година, присвячена Міжнародному дню жертв Голокосту

Автор: dend від 6-02-2020, 12:53, переглядів: 710

0

27 січня 2020 року в 10-Г класі було проведено інформаційну годину, присвячену Міжнародному дню жертв Голокосту. Саме цього дня 1945 року Радянська Армія визволила в´язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі.

Термін Голокосту означає переслідування та знищення євреїв нацистами та їх прибічниками після приходу до влади Гітлера та до закінчення Другої світової війни. На жаль, за даними Енциклопедії Голокосту, у цьому таборі загинуло до 6 мільйонів євреїв. Учні також пригадали події, які відбулися в Бабиному Яру, Броницькому лісі тощо.

Голокост став поворотною точкою в історії людства, після якої цивілізований світ проголосив принцип "Ніколи більше!", узявши на себе зобов'язання протистояти війні і геноциду. Резолюція 60/7 Генеральної Асамблеї ООН про увічнення пам'яті жертв Голокосту важлива саме тим, що вона не тільки закріплює пам'ять про минулі злочини, а й прагне запобігти їх в майбутньому.

Касьяненко Олександр

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.