Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 10-Б і 10-В класів на прем’єрному показі кінострічки "Ціна правди"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 10-Б і 10-В класів на прем’єрному показі кінострічки "Ціна правди"

Автор: dend від 3-12-2019, 15:57, переглядів: 575

0

2 лютого учні 10-Б та 10-В класів відвідали кінотеатр, де подивилися фільм "Ціна життя". Кінострічка присвячена подіям 1932-33 років, коли в Україні відбувався спланований радянською владою Голодомор. Валлійського журналіста Гарета Джонса завжди тягнуло до найнебезпечніших людей на цій планеті. Він уже брав інтерв'ю в самого Гітлера, і ось зараз, у 30-і роки ХХ століття мріє про інтерв'ю з Йосипом Сталіним. Для цього хлопець прилетів до Москви та готовий усіма різними способами домогтися цієї події. Пробувши якийсь час у СРСР, Гарет познайомився з ще однією журналісткою на ім'я Ада Брукс. Вона-то йому й відкрила очі на той світ, який вважається радянською утопією – постійні репресії, убивства, цензура та Голодомор. Тоді Гарет іде на найнебезпечніший крок у своєму житті – він пише статтю про трагедію українського народу, яка викриває сталінський режим. Радянські спецслужби шукають спосіб, щоб журналіст замовк, а молодий письменник Джордж Оруелл узяв цю інформацію в основу свого роману "Колгосп тварин".

Найбільше старшокласників вразили сцени канібалізму та зневажливе ставлення влади до людей. Особливо жорстким моментом було те, коли малі діти мали їсти кору дерев, красти їжу у інших або в інакшому випадку помирати.

Після перегляду учні ліцею зробили висновки про те, чого коштує правда, і про те, що треба знати і берегти нашу історію, щоб не повторити помилок минулого.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.