Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування «Голодомор-геноцид українського народу»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування «Голодомор-геноцид українського народу»

Автор: dend від 28-11-2019, 08:13, переглядів: 628

0

23 листопада в 10-В класі була проведена година спілкування «Голодомор-геноцид українського народу». Під час заходу учні класу зазначили, що Голодомор –  акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Гімназисти наголосили на тому, що те, що відбулось на Україні в 1932-1933 роках потребує не просто великої уваги усього людства через вшанування пам’яті жертв голодомору. В першу чергу трагедія українського народу, події того часу повинні бути ретельно досліджені науковцями. Ми всі з вами добре усвідомлюємо, що тільки за допомогою історичних джерел – офіційних документів, листів, спогадів очевидців, фотоматеріалів – можна описати правдиву картину штучного геноциду (голокосту), скоєного сталінським режимом проти українства.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.