3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День пам'яті Героїв Крут

Автор: dend від 2-02-2019, 08:27, переглядів: 828

0

Сьогодні, 29 січня, у 11-Б класі було проведено годину-реквієм «День пам'яті Героїв Крут», присвячений річниці великої трагедії, коли українські студенти-вояки у бою під Крутами ціною власного життя зупинили переважаючого за чисельністю та озброєнням ворога – більшовицьку армію, яка фактично наступала на українську державність. Серед приблизно 70-100 загиблих українських воїнів – 37–39 вбитих у бою та розстріляних студентів i гімназистів.

Серед загиблих героїв був наш земляк, студентський, громадський та політичний діяч часів Української Народної Республіки Володимир Якович Шульгин. Його старший брат Олександр був членом Центральної Ради, генеральним секретарем міжнаціональних справ УНР.

Подвиг студентів-крутян став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини. За часів радянської влади, про бій під Крутами забули на довгих 70 років, до отримання Україною незалежності. Тільки в останні роки історики почали активно вивчати наявні матеріали. І хоча зараз виникає більше питань, ніж відповідей, незмінним залишається один факт: битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.

Метою даного заходу було виховання в учнів поваги до історичного минулого Української держави. Учні пригадали про історичні події, які відбувалися на той час в країні, про сам розстріл та про родину Шульгіних, яка проживала декілька років у нашому місті.

На їх пам’ять та знак вшанування сотень інших патріотів, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну одинадцятикласники схилили голови у хвилині мовчання.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.