Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » 11-Б відвідав Кіровоградський обласний художній музей

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

11-Б відвідав Кіровоградський обласний художній музей

Автор: dend від 10-05-2017, 08:55, переглядів: 985

0

5 травня учні 11-Б класу відвідали Кіровоградський обласний художній музей, де ознайомилися з експозицією музею – постійними та тематичними виставками.

122 історії, 146 Героїв, 8 блоків волонтерського фотопроекту «Якби не війна» - це історії життя 97 «звичайних» людей, які живуть серед нас. І про життя 25 янголів, які спостерігають за нами з небес. Історії про те, як війна калічить тіла, але звеличує душі. Історії про те, як отримані важкі травми – не привід опускати руки. Про людей, які попри все не втрачають здатності любити і мріяти. Історії про тих, хто віддав найцінніше, що в них було – життя, одній єдиній і коханій – Україна.

Найбільше враження на гімназистів справив перший блок виставки, який був присвячений бійцям-жінкам, які попри все залишаються жіночними та милими. Про це Анастасія Кондаурова та Ольга Голованова залишили свої враження та побажання у книзі відгуків. Для всіх це була велика наука, про те, що потрібно бути патріотом та знати своїх героїв.

Окрім цього гімназистам показали п’ять виставкових залів: «Сакральне мистецтво», «Західноєвропейське та російське мистецтво ХVІІІ — початку ХХ століть». Також в експозиції музею представлено комплекс декоративно-ужиткового мистецтва: писанки Ірини Михалевич, дитячі роботи, килим ручної роботи.

Музей розташований в історичній будівлі (колишній Пасаж) у самому центрі нашого міста на вул. Великій Перспективній. Будинок, у якому міститься музей (від 1991 року) був побудований на рубежі XIX—ХХ століть на замовлення купця І. Шполянського і являє один з яскравих прикладів раннього модернізму.

Сьогодні Кіровоградський обласний художній музей є культурним центром та мистецькою візиткою Кіровоградщини.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.