Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » В 10-В класі був проведена інформаційна година ‘’Петро Дорошенко. Життя та гетьманська діяльність’’.

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

В 10-В класі був проведена інформаційна година ‘’Петро Дорошенко. Життя та гетьманська діяльність’’.

Автор: dend від 26-04-2017, 08:13, переглядів: 876

0

З інформації Адаменко Анни  учні згадали про цю видатну постать. Петро Дорошенко – “Сонце Руїни” (1627-1698рр.) – народився в 1627 році в Чигирині, нині Черкаська область, Україна. Походив із давнього козацького роду. Петро Дорошенко визначний український військовий, політичний і державний діяч. Гетьман Війська Запорозького Правобережної України (1665-1676), очільник Гетьманщини (1668—1670). Козацький полковник, учасник Хмельниччини та козацько-московської війни. Гетьманування, котре припало на добу Руїни, провів в постійних війнах, як з зовнішніми, так і внутрішніми супротивниками. Прагнучи стабілізувати внутрішнє становище Правобережної України, Дорошенко провів ряд важливих реформ. Стратегічною метою всієї внутрішньої і зовнішньої політики Дорошенка було об'єднання під своєю владою Лівобережної і Правобережної України, що йому і вдалося у 1668 році.

Отже, Петро Дорошенко став гетьманом у критичній ситуації для України - в період "Великої Руїни" і спробував врятувати останні залишки української державності, об'єднати українські землі і відновити втрачену незалежність від Москви, чим проявив надзвичайну відважність та освіченість.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.