3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година у 10-В класі

Автор: Французан від 29-10-2016, 11:25, переглядів: 950

0

У 10-В класі проведено інформаційну годину, присвячену життю та творчості Михайла Петровича Драгоманова.

Віталій Стоноженко ознайомив однокласників з життям відомого історика та етнографа: Михайло Драгоманов народився 18 вересня 1841 року в місті Гадячі, що на Полтавщині. Працював викладачем у Київському університеті. Через вільнодумство позбувся роботи й виїхав за кордон. Жив у Відні, Женеві, Софії. Для європейських видань писав французькою, німецькою, англійською, італійською. Перебування у товаристві “Громада” вплинуло на його публіцистичну діяльність. У Женеві видав 5 томів громадсько-політичного збірника «Громада». Своїм виступом на літературному конгресі в Парижі  він так зацікавив Віктора Гюго та Карла Маркса, що вони, навіть, взяли собі примірникийого доповіді.

Помер видатний українець 20 червня 1895 року, в Софії, від розриву аорти.  Спадщина вченого – твори з історії, політології, літературознавства та  фольклористики, яка могла б скласти 20 томів, але повного її зібрання і досі немає.

Українці вшанували його пам’ять, назвавши його ім’ям, вулиці таких міст як Київ, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Луцьк, Гадяч, Лубни.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.