3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година у 11-В класі

Автор: Французан від 14-09-2015, 14:02, переглядів: 1 264

0 Інформаційна година у 11-В класі

У 11-В класі було проведено інформаційну годину, присвячену 140-річчю від дня народження відомого українського художника О. Мурашко.

З розповіді М. Гавриша учні дізналися, що він народився в 1875 році в м. Борзни, що на Чернігівщині. З дитинства Олександр захоплювався малюванням. У 19 років він вступає до Вищого художнього училища при Петербурзькій Академії мистецтв, а у 21- стає студентом І.Рєпіна. За полотно «Похорон кошового» Мурашко здобув звання художника і право пенсіонерської поїздки за кордон: Франція та Німеччина. Саме у Франції було створено низку чудових полотен, серед них «Дівчина у червоному капелюсі»

Інформаційна година у 11-В класіУ 1917 році О. Мурашко був одним із найактивніших організаторів відкриття Української Академії образотворчого мистецтва. До роботи в Академії були залучені такі видатні українські художники, як Георгій Нарбут, Федір Кричевський, Абрам Маневич, Михайло Бойчук, Микола Бурачек. Сам Мурашко очолив одну з майстерень живопису.

Олександра Мурашка було вбито червневої ночі 1919 року неподалік від власного будинку на Лук'янівці пострілом в потилицю. Тодішня преса писала, що «був пограбований і забитий бандитами».


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.