Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Бесіда «Кожна людина – неповторна» у 11-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Бесіда «Кожна людина – неповторна» у 11-Б класі

Автор: Французан від 27-05-2015, 16:19, переглядів: 1 612

0 Бесіда «Кожна людина – неповторна» у 11-Б класі

Кожна людина – неповторна, особлива і зовсім не схожа на інших. Але бути людиною – це не так просто, як може здатися на перший погляд. Саме цій непростій темі була присвячена бесіда, яку проведено у 11 – Б класі.

У своєму житті людина проявляє себе як істота біологічна: вона володіє певною анатомією і фізіологією, у неї існують інстинкти і основні потреби – в їжі, у відпочинку, безпеці, продовженні роду. Однак це – лише частина потреб людини. Вона не може жити, не виконуючи певних функцій у суспільстві, соціумі. Всі ми за своє життя виконуємо безліч соціальних ролей – дітей, батьків, друзів, студентів, працівників, колег. Учені довели, що людині необхідно оточення інших людей, необхідно відчувати себе частиною «великого колективу» – бути соціалізованим, включеним в життя суспільства. Вона, як істота духовна, здатна мислити – висловлювати судження, робити висновки, аналізувати та узагальнювати.

Учні класу дійшли спільного висновку, що тільки ставши особистістю, людина може повною мірою проявити себе у всіх трьох сферах діяльності – біологічній, соціальній, духовній – у всьому, що складає її буття. Справжня людина – це та, яка усвідомлює свою індивідуальність і прагне виразити себе, та, у якої яскраво виражена самосвідомість, яка має свої погляди і уявлення про життя, світ і людину в суспільстві. Для цього потрібна величезна внутрішня робота над собою, постійне самовдосконалення і прагнення змінюватися на краще.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.