Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Дискусія «Українсько-російські відносини XX-XXI cт. Крим» у 11-В класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Дискусія «Українсько-російські відносини XX-XXI cт. Крим» у 11-В класі

Автор: Французан від 12-05-2014, 13:47, переглядів: 2 256

0

Дискусія «Українсько-російські відносини XX-XXI cт. Крим» у 11-В класіУ 11-В класі проведено дискусію «Українсько-російські відносини XX-XXI cт. Крим». Ця тема є досить актуальною, оскільки на сьогоднішній день наш «дружній» сусід проводить політику агресії щодо України.

В контексті теми проаналізовано еволюцію російсько-українських відносин протягом XX-XXI століть, виокремлено періоди загострення і потепління відносин двох країн протягом даного періоду. Також з’ясовано причини конфліктів. Окремий блок питань було присвячено Криму та його історії (починаючи від російсько-турецької війни 1768 року, коли Росія забрала у Османської імперії Крим, і закінчуючи сьогоденням, коли Росія шляхом застосування агресивних дій анексувала український Кримський півострів). Тема викликала в учнів дуже багато суперечливих думок, внаслідок чого дискусія набула небаченого розмаху.

Слід констатувати, що кожен з учнів зміг зробити для себе певні висновки, які у підсумку дали таку оцінку для явища українсько-російських відносин: історія показала, що протягом двох останніх століть Росія виявила себе не як дружня держава, зацікавлена у добросусідських відносинах з Україною, а виступила у якості жорсткого "сусіда-загарбника", у плани якого не входить існування сильної, незалежної України.


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.