Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » У 11-В класі проведена година спілкування, присвячена 200-річчю від дня народження Джузеппе Верді

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

У 11-В класі проведена година спілкування, присвячена 200-річчю від дня народження Джузеппе Верді

Автор: Французан від 14-11-2013, 15:50, переглядів: 2 039

0

У 11-В класі проведена година спілкування, присвячена 200-річчю від дня народження Джузеппе ВердіУ 11-В класі була проведена година спілкування, присвячена 200-річчю від дня народження видатного італійського композитора, диригента – Джузеппе Фортуніно Франческо Верді.

Учениця класу Гуйван Анастасія ознайомила учнів класу з життєвим та творчим шляхом композитора.

Учні дізналися, що народився Джузеппе Верді 10 жовтня 1813 в селі Ронколе (Італія), розташованому поблизу містечка Буссето, виріс у небагатій родині: батько торгував вином у містечку Ла-Ренцоле на півночі Італії. Музичний талант Джузеппе проявився дуже рано: в 11 років він почав виконувати обов’язки органіста в соборі Ронколе. У 19 років він вирішує вступити до Міланської консерваторії, але за віком його не приймають. Юнак починає займатися музикою приватно.

У 11-В класі проведена година спілкування, присвячена 200-річчю від дня народження Джузеппе ВердіНа період 1851-1853 доводяться три зрілих шедевра Джузеппе Верді – опери: «Ріголетто» (Rigoletto, 1851), «Трубадур» (Iltrovatore, 1853) і «Травіата» (Latraviata, 1853).Успіх цих опер відкрив нові можливості композитора: за короткий час він створює наступні шедеври: « Сицилійську вечірню», «Дон Карлос», «Сила долі». Вершиною творчості Джузеппе Верді стали опери: «Отелло», «Фальстаф» і «Аїда». Загалом у творчому доробку композитора 37 опер. Помер Верді в Мілані 27 січня1901року.

Під час години спілкування учні прослухали музичні фрагменти з творів «Аїда», «Ріголетто», «Травіата», «Сицілійська вечірня», «Реквієм».


Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.