3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Книга - світоч слова живого

Автор: anna_garifylina від 11-04-2016, 12:50, переглядів: 1 076

0 Книга - світоч слова живого 

Другого квітня, в день народження всесвітньо відомого казкаря, датського письменника Г.Х.Андерсена відзначається Міжнародний день дитячї книги.

До цієї дати приурочене проведення Тижня дитячого читання.

Вперше Тиждень дитячого читання був проведений 26 березня 1943 року за ініціативою дитячого письменника Льва Кассиля. Тоді він мав назву «Книжкові іменини». Активну участь у святі взяли Самуїл Маршак, Сергій Міхалков, Агнія Барто та інші видатні письменники.

В незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги святкується з 1993, а з 2008 року отримує нову назву – Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Проведення даного тижня дає нам змогу глянути на книгу іншими очима й ще раз довести і так відому істину, що читання книг – це насолода і відпочинок, а книга – це велика духовна цінність. Тиждень дитячого читання – це свято дитини і книги.

Тиждень має багаторічні традиції яких дотримується і наша гімназія.

Протягом тижня на гімназистів чекає:

· захоплююча мандрівка сторінками казок і вікторина « Із дитинства спогади яскраві» для 5 класу (11 квітня о 14.10)

· знайомство з процесом творення книг з бібліотечного уроку у 8 класі «Шлях книги від рукопису до читача (12 квітня о 15.10)

· бесіда-рекомендація у 6 класі «Улюблені книги читачів» які користуються найбільшим попитом в нашій бібліотеці (16 квітня о 12.45)

· Акція «Живи книго!». Перевірка стану збереженості шкільних підручників та їх ремонт.

· конкурс на кращого читача 2015/2016 навчального року за аналізом читацьких формулярів серед 5-11 класів, підсумки якого будуть оголошені на лінійці.

· 15 квітня - тематична лінійка «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає!»

Також протягом тижня гімназисти зможуть переглянути в бібліотеці: жартівливу книжкову виставку «Не пам’ятаю назву книги, але обкладинка була червона»; книжкову експозицію «Моє життя – чудова казка» за творчістю короля казок Г.Х. Андерсена, виставку нових надходжень до бібліотеки; почерпнути для себе корисну інформацію з інформаційного стенду «Для чого ми читаємо?».

Двері нашої бібліотеки завжди гостинно відчинені для Вас! А Тиждень книги - це чудова нагода завітати до бібліотеки, прочитати нову книгу отримати нові знання й гарні емоції.

Читайте завжди! І пам’ятайте слова з «Повісті минулих літ», що "книга – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості".

І нехай не буде в нас жодного дня, щоб не прочитати хоча б однієї сторінки. Тоді всі ми будемо освіченими, вихованими, добрими людьми. А ще щасливими! Адже людина, що любить читати – щаслива людина, бо довкола неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. 

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.