Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Гімназійне життя м.Олександрія » Гімназисти 10-11 класів – глядачі ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Гімназисти 10-11 класів – глядачі ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини

Автор: anna_garifylina від 26-11-2015, 16:36, переглядів: 1 188

0 Гімназисти 10-11 класів – глядачі ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини  Щоосені Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA мандрує регіонами України. Фестиваль є некомерційним і неполітичним. Його ключова мета – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня прав людини в Україні.

Цього року кращу світову документалістику на тему прав людини зможуть побачити мешканці понад 200 міст і містечок України. 26 листопада учні 10-11 класів гімназії переглянули документальну стрічку «Цап за голос»  нідерландського режисера Єрун ван Велзена.

Події фільму  відбуваються в Кенії. Після виборів, які нещодавно відбулися в їхній країні, багато кенійців полегшено зітхнули. Вибори, що пройшли 2013 року, хоча й не позбавлені підозр у фальсифікаціях, були проведені відносно спокійно порівняно з масштабними вибухами насильства чотири роки тому. У середній школі Маджаоні наступне покоління кенійських виборців навчається демократії. На щорічних шкільних виборах троє учнів змагаються за почесну посаду президента школи. Безмежні ентузіазм і мотивація  цих трьох кандидатів віщують жорсткі виборчі перегони…

Після перегляду кінострічки організатори влаштували тематичну дискусію з учнями для того, щоб перегляд фільму спонукав шукати оптимальні шляхи для вирішення проблем сьогодення. Гімназисти взяли активну участь в обговоренні, висловлювали свої думки щодо дотримання прав людини.  

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.