Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Тиждень сприяння здорового способу життя і безпеки життєдіяльності «Бережи здоров’я змолоду!»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тиждень сприяння здорового способу життя і безпеки життєдіяльності «Бережи здоров’я змолоду!»

 

Щоб насолоджуватись здоров’ям, потрібно працювати над собою

П.Брег

Основними рисами сучасної людини є компетентність у питаннях безпеки життєдіяльності щодо культури здоров’я.

Здоров’я людини в Україні розцінюється як одне з найголовніших немайнових благ особи. Згідно зі статтею 3 Конституції України, людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. У статті 49 Конституції України передбачено, що кожен має право на охорону здоров’я. громадянський обов’язок члена цивілізованого суспільства – піклуватися про своє здоров’я та здоров'я дітей, не шкодити здоров’ю інших.

Існує аксіома, що тільки психологічно здорова особистість може бути здоровою фізично. Психологічно здорова дитина може все здолати, про все мріяти, і мрії її здійсняться. Багатий внутрішній світ кожної дитини потрібно тільки обережно та вміло налаштовувати і спрямовувати у правильне русло.

Усвідомлюючи це, протягом останніх років у Кіровоградському облкомплексі активно пропагується здоровий спосіб життя, проводяться виховні заходи зі сприяння зміцненню здоров'я, профілактики шкідливих звичок, у яких задіяні всі учасники навчально-виховного процесу.

З 20 по 25 січня 2014 року в облкомплексі був проведений Тиждень сприяння здорового способу життя і безпеки життєдіяльності «Бережи здоров’я змолоду!»

Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань збереження здорового способу життя було охоплено 100% учнів навчального закладу: 160 учнів 5 – 9 класів та 233 учні 10 – 11 класів.

Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

- загальногімназійна лінійка, присвячена відкриттю Тижня (відповідальний УПГ, педагог-організатор Французан Н.О.);

- тематична радіогазета до проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності учнів (відповідальна вихователь 11-А класу БрайкоА.А.);

- заняття про надання першої долікарської допомоги (медичні працівники закладу Руденко С.І., ЩелкоІ.В., Рибалко Л.М., Кожуховська О.В., ПриступаО.В., ДмитренкоЄ.К., Мітіна О.І.;

- конкурс на кращий учнівський малюнок на тематику Тижня у 5-7 класах гімназії-інтернату (вчитель образотворчого мистецтва Ерніязов А.Д.);

- конкурс стіннівок на тематику Тижня в 5-11 класах (вихователі 5-11 класів);

- виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня (вихователі 5-11 класів);

- проведення диктантів на уроках української на тему (вчителі БогдановичЛ.Б., Павленко В.В., Шепель В.О., Костенко О.С., СкрипникВ.С., Руденко Л.М.)

 

 

Нормативні документи:


Наказ про проведення

План заходів 

План-сітка 5-9 класи

План-сітка 10-11 класи

Організація роботи

Спільне рішення комісії закладу щодо тижня

Наказ про підсумки проведення тижня


МАТЕРІАЛИ ТИЖНЯ