Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » «Школа мистецтв» відкриває свої двері

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Школа мистецтв» відкриває свої двері

Автор: yulua від 28-10-2013, 14:18, переглядів: 3 017

0
 Ми, студенти 42 групи факультету історії та права КДПУ імені В. Винниченка, Бережний Олександр, та Яременко Максим з 23 січня по 3 березня 2012 року проходили навчально-педагогічну практику в Кіровоградському обласному загальноосвітньому навчально-виховному комплексі гуманітарно-естетичного профілю («школа мистецтв»). 
 Ми були закріплені за двома класами: Олександр Євгенійович за 8-м класом, а я відповідно, за 6-м. Наша група мала змогу тісно ознайомитися з особливостями організації навчання в комплексі, педагогічним колективом та безпосередньо з дітьми. 
 Школа вважається елітним навчальним закладом не просто в місті, але і по всій області, тому ми трохи хвилювалися під час початкового періоду практики, адже представляли тут не просто самі себе як студентів-практикантів, а що набагато важливіше, наш славний університет, його десятирічні традиції та авторитет. Тому з перших днів перебування в облкомплексі ми надзвичайно відповідально ставилися до всіх вимог і зауваг адміністрації закладу. Потім ми відчули себе значно впевненіше, і в кінці кінців органічно вписалися в педагогічне середовище школи, встановивши товарисько-професійні зв’язки з вчителями. 
 Перше, що вразило мене особисто у школі, так це сімейна атмосфера в закладі. Всі вчителі і діти пов’язані не просто регламентованим урочним спілкуванням, а ще й мають змогу спільно проводити багато часу в безпосередній, неформальній обстановці. 
 Вчителі, що працюють тут, це надзвичайно талановиті і творчі люди, а що найголовніше - щиро люблять дітей. Педагогічний колектив закладу – справжні «профі» у своїй діяльності. Це і директор комплексу - Коротков Анатолій Єгорович - спеціаліст вищої категорії, народний артист України, професор, вчитель-методист, художній керівник народного хореографічного ансамблю «Пролісок»; завуч – Супрун Валентина Єфремівна; вчитель історії і вихователь 6 класу – Кушнєрова Світлана Вікторівна; вчитель історії і правознавства – Горобець Денис Олександрович; Момот Наталія Володимирівна – вихователь у 8 класі та багато інших. 
 Я з великою цікавістю спостерігав за дітьми. До цього я сумнівався, чи зможу знайти спільну мову з ними, проте буквально за перший тиждень я не просто познайомився з дітлахами 6-го класу, а й став їх другом. Цього я не міг і уявити. Ми дуже подружилися, діти просто дарували мені свою радість, і повірте дорогі читачі, що їм важко не відповісти взаємністю. Дитяча душа – то є світло, життя і позитив. Я переконався в цьому на власному досвіді. Насправді, саме усмішки і любов учнів є істинним критерієм оцінки педагога, як вихователя. Робота з дітьми, безпосередній контакт з ними, я вважаю найдорожчим здобутком практики. За час її проведення учні прикипіли душею до нас обох, а тому прощання з дітьми було доволі тривалим і дещо складним. Складним і для школярів, і для кожного з нас особисто. 
 Творчі діти, що навчаються в школі мистецтв, не лише обдаровані естетично, а мають високі досягнення в навчанні. Творча особистість, повинні визнати ми, талановита в усьому, включаючи і навчальну діяльність. 
 Загалом практика пройшла доволі успішно. Свідченням цього можуть служити не лише захопливі відгуки дітей, у яких ми з Бережним Олександром проводили уроки, а ще й видана на ім’я декана факультету подяка від адміністрації школи, підписана народним артистом України, професором А. Є. Коротковим. 
На завершення, від нашої групи хочу подякувати всьому педагогічному колективові облкомплексу за підтримку і розуміння. Також особливу подяку виносимо рідному факультетові історії та права за належну професійну підготовку. Продовжуючи свої найкращі багаторічні традиції, факультет знову підготував контингент творчих і високопрофесійних спеціалістів, які, хочеться вірити, займуть гідне місце на педагогічній ниві. 
Студент факультету історії та права, Яременко Максим
 
Інформація з сайту http://www2.kspu.kr.ua

Категорія: ---

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.