Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Літня мовна школа » Кінець тижня у літньому мовному таборі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Кінець тижня у літньому мовному таборі

Автор: dend від 10-06-2019, 15:05, переглядів: 1 072

0

 7 червня учні 5 класу відвідали «Кімнату бойової Слави» третього окремого  полку спеціального призначення, який розташований на території військової частини А 0608. Музей заснований підполковником Сєнчевим С.А. ще у 2012 році, але тоді він мав інший формат. Музей має три зали та більше 30 експозицій. Зали присвячені довоєнному періоду, та війні на сході країни. Дітям розповіли про війська спеціального призначення, історію третього окремого полку, про участь бійців третього полку в Антитерористичній операції на сході України. Також учні відвідали Зал пам’яті загиблих бійців.

Діти були вражені та розчулені. Учні вдячні всім бійцям, за їх нелегку працю, схиляємо голови перед загиблими і дякуємо всім військовим за мирне небо над нашою головою та за те, що ми маємо світле майбутнє.

Багато різних історичних легенд в житті нашого народу. І дуже багато з них пов'язані з тими часами, коли створювали ці легенди наші народні захисники - українські козаки, чиї подвиги відомі всьому світові. Переконатися у цьому мали нагоду учні 7 класу,  які 07 червня вирушили у мандрівку місцями козацької слави, відвідавши Чигирин, Суботів, Холодний Яр.

Семикласники відвідали Чигирин – столицю першої української козацької держави і резиденцію гетьмана України Богдана Хмельницького; Суботів, де Богдан (Зіновій) Михайлович Хмельницький народився, провів свої дитячі роки і де, за свідченнями літописів, його поховано в Іллінській церкві; унікальну пам'ятку археології, історії, архітектури, природи – одне з найбільших в Україні поселень скіфського часу в Холодному Яру (VII – V ст. до н.е.), Троїцьку церкву Мотронинського монастиря біля села Мельники; 1000-літній дуб на хуторі Буда, званий у народі Залізняковим.

Після ранкової лінійки учні 7 класу продовжили роботу впродовж практичних занять. Семикласники поділилися враженнями про вчорашню поїздку та перейшли до підсумкового етапу роботи над  проектом – оформлення творчого звіту. Також гімназисти взяли участь у бесіді з елементами гри «Bookworms (Книголюби)» та розповіли про свої улюблені книжки.

 Цей чудовий теплий день розпочався, як зазвичай, із загальногімназійної лінійки та звітів капітанів команд про результати роботи впродовж попереднього дня. Команда 10-A класу «Havana» продовжила готуватися до церемонії Закриття табору.

Після проведення необхідних репетицій, учні класу відправилися на відпочинок до Гаю десантників. Вони гарно провели час, граючи у рухливі ігри та смакуючи смажену на вогнищі їжу. Усі правила поводження з відкритим вогнем було дотримано.

По поверненню до гімназії учні продовжили працювати. Було переглянуто кілька відеороликів про талановиту молодь Великобританії та України і зроблено відповідний постер.

Ось і настала п’ятниця, передостанній день робочого тижня. Звісно ми вже трішки втомились, але маємо ще вдосталь енергії, емоцій та ентузіазму. Після ранкової лінійки ми розпочали генеральну репетицію до святкового закриття табірної зміни, яке відбудеться зовсім скоро. Чесно кажучи, ми вже трішки хвилюємось, але кожен з нас заряджений позитивними емоціями та бажанням бути найкращими.

Після репетиції, психолог Якимчук Г.В. провела для нас профорієнтаційний тренінг, під час якого ми обговорили основні критерії, проблеми та помилки вибору професії; проводили інсценізації та вигадували повчальні казки.  Тренінг був для нас надзвичайно пізнавальний та корисний, адже допоміг кожному з нас застерегти себе від проблем, які можуть виникати при виборі майбутньої професії.

Після обіду ми вирушили на невелику прогулянку до Соборного храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, освяченого в 2014 році. В нижній церві храму для нас провели екскурсію. Учні поставили свічки Святому Миколі Чудотворцю за здоров’я кожного та мир на Україні. До гімназії йшли знайомлячись з історичними будівлями вулиці Перспективної (гімназія Єфимовської, бувше будівля пошти та інші).

Субота. Майже вихідний.. цей день, як завжди розпочався з ранкової лінійки, після якої ми провели генеральну репетицію до святкового закриття мовного літнього табору.

Прийшовши до класу ми розпочали заняття з англійської мови під назвою  «Ecological Problems». Разом із вчителем Діхтяр В.О. переглянули презентацію «Our planet is in danger», в якій обговорили найголовніші проблеми навколишнього середовища та подивились відео «Saving the Environment». В кінці заняття ми зрозуміли, що планета-це наша домівка, вона у нас одна, тому ми повинні прикласти усіх зусиль, аби зберегти її.

Після невеликої перерви ми розпочали вирішувати тести з англійської мови. Вчитель та керівник групи допомагала дітям у вирішенні складних питань, покращивши свої вміння та навички з предмету.

Пообідавши, ми провели невеликий англомовний тренінг «Our planet is alive», де кожен зміг виразити свої думку на тему забруднення, глобального потепління, деградації природних ресурсів, закислення океану, забруднення води та знищення лісів.

На останок ми відвідали Ковалівський парк та весело провели час гуляючи околицями вулиці Дворцової.

Категорія: Літня мовна школа

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.