Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Літня мовна школа » Останній день весни і п’ятий день мовного літнього табору.

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Останній день весни і п’ятий день мовного літнього табору.

Автор: dend від 5-06-2019, 09:57, переглядів: 883

0

Трохи стомлені після поїздки до розважально-просвітницького центру «Зерноленд», але все ще сповнені позитиву і емоцій учні 5 класу розпочали свій день як завжди креативно. Ми разом вивчили пісню німецькою мовою “Farben” та провели флешмоб під цю пісню. На практичному занятті наша команда ознайомилася з творчістю німецьких та австрійських композиторів, прослухала музичні твори цих митців та провела вікторину на кращого знавця класичної музики.

31 травня шестикласники після організаційної лінійки відвідали тренажерний зал, де ознайомилися з правилами техніки виконання вправ. Після обіду гімназисти продовжили знайомство з авіаційною історією нашого міста. Під час пішохідної екскурсії «Авіаційні традиції» ми пройшлися по алеї авіаторів, побачили справжні літаки, які колись піднімалися в небо, ознайомилися з історією виникнення і розвитком авіації в нашому місті.

Для учнів 7 класу цей день розпочався із традиційної вже організаційної лінійки, на якій учасники команди “Trendmakers” разом із іншими командами представили результати роботи за попередній день та поділилися робочими планами. Практичні ж заняття для семикласників відбулися поза межами закладу у галереї  “Єлисаветград”. Гімназисти не тільки дізналися цікаві факти з історії рідного міста, переглянули рідкісні старовинні фотографії, насолодилися живописом, а й мали нагоду створити свій шедевр, взявши участь у майстер-класі “Картина власноруч”.

Черговий день практики розпочався із традиційної організаційної лінійки, на якій представники команди «Havana» (10-А клас) разом із учасниками інших команд після виголошення девізу розповіли, як пройшов попередній день та поділилися планами на поточний день.

Після лінійки відбулося творче заняття на тему: «ВС (До нашої ери)», під час якого учні переглянули презентацію. Також обговорили статтю «A journey through the time (Подорож у часі)». Разом зі Світланою Володимирівною опрацювали граматичні часи англійської мови.

На кінець дня учні добре опрацювали інформаційні ресурси, підібрали та обробили дані за навчальний день.

Учні 10-Б класу почали свій день із перегляду англійських навчальних уроків відомих ютуб-каналів «Crown Academy of English» та «Skyeng». Практикували аудіювання, збагачували лексику, повторювали граматику у дружньому колі.

Після мозкового штурму, зробили перерву на свіжому повітрі у Ковалівському парку, де грали у рухливі ігри, читали вірші, просто спілкувалися.

На сьогоднішній день російські засоби масової інформації все частіше говорять про те, що Сталін був правителем, який побудував могутню державу СРСР та виграв Другу Світову війну. Кожному, хто вивчав історію, відомо, що це дуже небезпечне явище, яке веде до нівелювання історичної пам’яті. Відомий російський блогер Юрій Дудь зняв документальний фільм під назвою: «Колыма - родина нашего страха», з яким ми ознайомилися. Колима 20-50-х років була частиною страшної системи ГУЛАГ (главное управление лагерей) у Магаданській області на північному сході СРСР. ГУЛАГ — мережа виправно-трудових таборів усієї найбільшої в світі країни.

Колимські табори вважалися найсуворішими з усіх радянських трудових таборів. Відеоряд, запропонований Ю.Дудєм, був розпочатий описом важких умов навколишнього середовища. Концтабори були розміщені у місцях, де температура могла досягати нижче позначки 55*С. Тяжка праця та дуже жорстокі умови проживання зводили мільйони засуджених людей в могилу. З 1930-1956 р.р. через табори пройшли понад  20 000 000 людей. У 30% випадків туди потрапляли невинні люди, притягнуті до концтабору за 58 (політичною) статтею. У фільмі також булі розповіді відомих людей про своїх родичів, які пережили роки каторжної праці там. В історії України часи сталінізму назавжди залишаться як найтрагічніші...

Для команди 10-В класу «Summer lovers» цей день, як і для всіх, розпочався із ранкової лінійки. Після цього учням була проведена консультація з української літератури, на якій ми разом із вчителем Павлеко В.В. розглядали життєвий і творчий шлях видатного українського, письменника, художника, публіциста, громадського діяча В. К. Винниченка. Мороз Владислава підготувала повідомлення «Володимир Винниченко- художник».  Після уроку учні класу вивчали вірші українських письменників та відпочивали.

Наступну частину робочого дня ми присвятили вивченню англійської мови, зокрема, разом із вчителем Діхтяр В.О. переглянули відео «How good do you know English», за допомогою якого кожен учень класу зміг визначити свій рівень знань з англійської мови.  Так як зовсім скоро нас чекають останні канікули дитинства, ми провели дискусію «How to spend your holidays with much emotions?», під час якої ділилися своїми планами на літо і обговорювали, яким чином ми можемо зробити їх більш насиченими. Після обговорення переглянули презентацію «Unforgettable holidays»,яка й стала своєрідним завершенням заняття з англійської.

Після обіду учні 10-В класу розпочали репетицію до святкового закриття мовного літнього табору, продовжували вчити вірші, грали в шахи, шахмати, футбол та теніс. А потім разом із вихователем Подгорною Н.А. ми вирушили на прогулянку до міста та Ковалівського парку. Так і минув наш останній день весни.

Категорія: Літня мовна школа

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.