3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Перший день мовної практики

Автор: dend від 28-05-2019, 16:07, переглядів: 1 058

0

Перший день мовної практики пройшов для учнів 5 класу пізнавально і цікаво. Після загальношкільних зборів ми відправились на екскурсію до музею льотної академії. Наші гімназисти відвідали музей історії авіації нашого краю та послухали цікаву лекцію про створення та становлення льотної академії. Учні дізнались багато цікавого про відомих авіаконструкторів, про різноманітні  моделі літаків та мали змогу випробувати інтерактивні тренажери. Після музею пʼятикласники оглянули літак АН-24. Зручно розмістившись у пасажирських кріслах, ми переглянули документальний фільм, в якому наше місто показали з висоти польоту та почули цікаву розповідь про відомих льотчиків Кіровоградщини.

У шестикласників розпочалася друга за рахунком літня мовна практика. Після загальних зборів в актовому залі, ми відвідали бібліотеку імені Бойченка, де із задоволенням прослухали тренінг Мистецтво Спілкування. Ми брали участь у різних цікавих іграх, імпровізували у діалогах  ситуації, які нам пропонували, обговорювали філософські питання у групах. Кожен з нас мав змогу проявити свій акторський талант та висловити власну думку. Було весело та повчально. Після обіду ми продовжили репетицію до відкриття. Чекаємо завтрашнього дня, адже ми відправляємося у поїздку.

Учні 7 класу протягом дня ознайомилися з програмою роботи під час практики, обрали назву команди («Trendmakers»), девіз, виготовили емблему та почали заповнювати щоденник практики. Також учасники команди розпочали роботу над проектом «Knowledge is power», обговоривши тему, мету, проблему проекту та склавши план роботи над ним. Протягом практичних занять гімназисти взяли участь в інтелектуальній грі з елементами конструювання «Весела та проста наука», довівши на практиці, що знання – це сила, яка може змінити людину і світ. Наприкінці гри семикласники спробували себе у ролі винахідників, конструюючи нові найнеобхідніші для життя і навчання речі.

Учні 8 класу ознайомились з планами роботи та етапами створення проекту. Восьмикласники були задіяні в підготовці номеру до офіційної церемонії відкриття.

Ранок першого дня практики у 10-А класі розпочався з організаційної лінійки, де капітани представляли свої команди. Зайшовши в клас, після лінійки, Світлана Володимирівна запропонувала нам трохи подискутувати. Після цього, у нас відбувалося практичне заняття на тему «Англійська у моєму житті», під час якого учні обговорювали свої думки. Гімназисти мали можливість працювати в творчих групах під час вікторини «Упізнай країну (Countries Recognition)» та обговорити відеофрагменти  «Єдність у різноманітності ( United in diversity)». Брали активну участь у створенні презентації «Роль англійської мови».

Під кінець для підготували список інформаційних джерел для роботи над проектом «Європа нашими очима», склали індивідуальний план та підготували матеріал для створення плакатів.

Перша лінійка 10-Б класу проводилася разом з учнями 5-8 класів та незапланованим візитом 11-тих класів, що зараз зайняті підготовкою до ЗНО. Наш продуктивний день продовжився першим заняттям з керівником Нікітенко Наталією Петрівною, метою якого була підготовка до урочистого відкриття літнього англомовного табору.

Після цього ми поринули в цікаву подорож місцями, з якими пов’язана біографія великого письменника та політичного діяча Володимира Винниченка. Екскурсію було розпочато біля Центральноукраїнського педадогічного університету, де зведено пам’ятник нашому видатному земляку. Свою розповідь екскурсовод розпочала з того, що Володимир Кирилович був дуже багатогранною людиною, яка намагалася знайти своє призначення в політиці, мистецтві та літераторстві.

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->Від пам’ятника ми відправилися до споруди колишньої Єлисаветградської чоловічої гімназії, де колись навчався Винниченко протягом 9 років, але атестат так і не отримав через свою надто відверту патріотичну позицію. В цій же гімназії пізніше навчалися також всесвітньо відомі фізики Ігор Тамм та Георгій Лангемак, інші видатні особистості.  

Далі, пройшовши вулицю Шульгіних, ми зупинилися біля Володимирської церкви, в якій був охрещений письменник. До речі, на сьогоднішній день це найстаріший храм міста (1812 р.), у якому ніколи не припинялася церковна служба. Збереглась і початкова школа – наступна зупинка нашого маршруту.  Тут В.Винниченко провчився чотири роки, і тут його перша вчителька помітила в ньому особливі здібності до навчання. Саме це спонукало його батьків, які не могли похизуватися аристократичним походженням, відправити його до гімназії.

Наша пішохідна екскурсія охопила обидві частини міста Кропивницький, що діляться річкою Інгул, яку описував В. Винниченко у своєму творі «Федько-Халамидник».

Закінчилась маленька подорож біля місця заснування міста — фортеці Святої Єлизавети, звідки відкривалася мальовнича панорама на Кропивницький.

Повернувшись у клас, ми мали змогу взяти участь в психологічному тренінгу на тему профорієнтації. Ганна Валентинівна, наш психолог, провела соцопитування на тему вибору майбутньої професії та інсценізацію, яка показала нам вагомість людського фактору у виборі професії.    


Для команди 10-В ”Summer lovers” він  розпочався із бесіди керівника групи Діхтяр В. О. , яка ознайомила учнів із завданнями літнього мовного табору.

Наступним нашим кроком було проведення англомовного тренінгу “Наскільки ти щасливий?”. Під час нього ми пройшли невелике тестування, за допомогою якого визначились  наскільки ми вважаємо наше життя щасливим.

Під час невеликої перерви ми провели насичену та цікаву гру “Who am I?”з метою покращення розмовних навичок з англійської мови, вчили вірші з української літератури, грали в шахи та шахмати. Після обіду  ми почали репетиції хореографічних композицій до відкриття табору.

В кінці дня учні 10-В розпочали підготовку до відвідування історико-архітектурного комплексу “Резиденція Богдана Хмельницького”. Учні заочно ознайомились з історією заснування Троїцького Мотронинського жіночого монастиря, ровесника Софіївського собору Ярослава Мудрого.

Наостанок учні 10-В відвідали кафе, де насолодились морозивом та смачними напоями.   

Сьогодні розпочався перший день навчально-виховної практики з вивченням іноземної мови у 10-Г класі. Зранку почалася організаційна лінійка, на якій учнів ознайомили з програмою навчально-виховної практики, та поділили колектив на творчі групи. О 11:00 ми провели фонетичну зарядку – Say It Right на якій учні брали активну участь. Під час перегляду відеоматеріалу «Famous Scientists Behind the Scenes» діти із захватом сприймали інформацію. А також, ми провели вікторину «The Cleverest» ,більшість учнів  вивчили нового матеріалу. Після обіду ми уклали карту розповсюджень основних світових мов і підготували презентацію на цю тему. Під керівництвом найкращого вчителя англійської мови Прибори Романа Івановича за цей час перебування у таборі ми вивчимо багато чого корисного та цікавого .

Категорія: Літня мовна школа

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.