Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві не всі розуміють, що ним треба дорожити і здоров’я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить – і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

Сумна статистика свідчить про те, що у державі існує тенденція росту дитячого дорожньо-транспортного травматизму. За статистикою Нацполіції області, за сім місяців сталося 1047 ДТП, що на 14% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Із потерпілими 272 ДТП, що на 23% більше, ніж торік. З початку року загинуло 39 осіб, що на 8% більше, ніж торік. Травмовано в ДТП 325 осіб, що на 17% більше, ніж у 2018 році. У дорожньо- транспортних пригодах травмовано 58 дітей, із них четверо - загинуло.

Найпоширенішими причинами автопригод залишаються зіткнення (53%), наїзд на транспортний засіб, що стоїть (13%), наїзд на перешкоду (16%).

Смертність на автошляхах України є у 2-3 рази вищою, ніж у більшості європейських країн. Тому хочеться нагадати усім, щоб ставилися відповідальніше один до одного і до людського життя, дотримувалися правил поведінки на дорозі і були обережними. Від дотримання ПДР та культури поведінки на дорогах залежить наше життя!

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху в Кіровоградському облкомплексі проводився Тиждень знань БЖ «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай!».

Відповідно до тематики Тижня в гімназії було проведено ряд масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.









Нормативні документи:


Наказ про проведення

План заходів

План-сітка 5-9 класи

План-сітка 10-11 класи

Організація роботи в Кіровоградському  облкомплексі

Спільне рішення комісії закладу щодо тижня

Наказ про підсумки проведення тижня


МАТЕРІАЛИ ТИЖНЯ