Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Тиждень знань Правил Дорожнього руху «Руху правила єдині – поважати їх повинні!»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тиждень знань Правил Дорожнього руху «Руху правила єдині – поважати їх повинні!»

Тиждень безпеки дорожнього руху в рамках Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху у світі на 2011 – 2020 роки, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН – це щорічна єдність людей, які об’єднуються задля того, щоб зробити українські дороги безпечнішими. Кожного року всі зацікавлені сторони звітують про результати спільної діяльності і обирають платформу, на якій суспільство будуватиме безпечніші дороги.

Це не тільки профілактика, але стратегія розвитку стосунків між усіма учасниками дорожнього руху. Адже в ДТП гинуть і калічаться не стільки проблемні учасники руху (порушники швидкісних режимів, водії, що перебувають у стані алкогольного сп’яніння, особи з низькими професійними якостями), а й випадкові пішоходи, пасажири транспортних засобів, шляховики, інспектори дорожнього руху та інші. Водночас рідко хто замислюється над тим, що кожен є потенційною жертвою ДТП. Звідси завдання: звести величину цієї потенційності до мінімуму Ще однією національною особливістю українського порушника ПДР є його надмірна впевненість у собі — він «бачить на десять ходів уперед», він спритний, витривалий, має чудову реакцію, а головне — висококласний водій. Втім, статистика ДТП спростовує ці помилкові думки.

Причинами ДТП є грубі порушення правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами, які нехтуючи елементарними правилами здорового глузду, наражають на небезпеку не тільки себе, але і здоров'я, а часом і життя, інших учасників дорожнього руху.

Тому, поряд із вивченням Правил дорожнього руху, вихователі допомагають учням набувати навичок спостереження: як дивитися, помічати, визначати швидкість, відстань, напрям подальшого руху транспортного засобу, передбачати появу приховано гід погляду транспорту. Так як переважна кількість нещасних випадків із пішоходами трапляється саме тоді, коли вони поспішають, хвилюються.

Сумна статистика свідчить про те, що у державі існує тенденція росту дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Як запобігти цьому лиху?..

На педагогічний колектив Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія - інтернат – школа мистецтв) покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Вихователі облкомплексу приділяють особливу увагу навчанню дітей правил безпечної поведінки на вулиці. Ознайомлювати учнів з Правилами дорожнього руху педагоги починають з перших днів навчання, в умовах облкомплексу – це учні підготовчих класів школи мистецтв.

В обласному комплексі з 08 по 13 вересня 2014 року був проведений Тиждень знань Правил Дорожнього руху «Руху правила єдині – поважати їх повинні!».

Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

- загальногімназійна лінійка, присвячена відкриттю Тижня (відповідальний УПГ, педагог-організатор Французан Н.О.);

- тематична радіогазета до проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності учнів (відповідальна вихователь 11-Б класу Берлін О.А.);

- заняття про надання першої долікарської допомоги постраждалим при ДТП, бесіди на тематику Тижня (медичні працівники закладу Руденко С.І., ЩелкоІ.В., РибалкоЛ.М., ПриступаО.В., Дмитренко Є.К., Мітіна О.І.;

- конкурс на кращий учнівський малюнок на тематику Тижня в 5-7 класах гімназії-інтернату (вчитель образотворчого мистецтва Ерніязов А.Д.);

- конкурс стіннівок на тематику Тижня в 5-11 класах (вихователі 5-11 класів);

- виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня (вихователі 5-11 класів);

- проведення диктантів на уроках української (вчителі БогдановичЛ.Б., ПавленкоВ.В., ШепельВ.О., КостенкоО.С., СкрипникВ,С., Руденко Л.М., ШкольнаО.О.);

- зустріч з начальником сектору профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Кіровоградській області майором міліції Волок Ольгою Миколаївною.

Відвідавши виховні заходи та вивчивши матеріали, комісія визначає, що всі вони були змістовними та оптимальними за формою організації.

Переможцями у конкурсі стінних газет гімназії ІІ ступенявизнати:

І місце – 7 клас (вихователь Сущенко В.С.)

8 клас (вихователь Здебська І.О.)

ІІ місце 5 клас (вихователь Брайко А.А.)

6 клас (вихователь Плохінова О.В.)

ІІІ місце 9 клас (вихователь Кушнєрова С.В.)

Переможцями у конкурсі стінних газет гімназії ІІІ ступеня визнати:

І місце – 10-В клас (вихователь Подгорна Н.А.)

11-Г клас (вихователь Костенко О.С.)

ІІ місце – 11- В клас (вихователь Дмитрієва В.В.)

10-Г клас (вихователь Кондакова А.О.)

ІІІ місце – 11-А клас (вихователь Момот Н.В.)

Переможцями у конкурсі малюнків визнати:

І місце – 5 клас –Лєгостаєву Є., Городенко А., Сіроменко Д.

(вихователь Брайко А.А.)

ІІмісце–5клас–Жаравіну А., Дроворуба Д., Старіченка Д.

(вихователь Брайко А.А.)

ІІІ місце –5 клас – Захарову М., Совотєєву О., Пивненко М.

(вихователь Брайко А.А.)

І місце – 6 клас – Коваленко С., Бабак А. (вихователь Плохінова О.В.)

ІІ місце – 6 клас –Гаврилюк В., Микитенка Д., Гуріну С.

(вихователь Плохінова О.В.)

ІІІ місце – 6 клас – Воробйову Я., Чорну Є. (вихователь Плохінова О.В.)

І місце – 7 клас – Гирбу О., Байборошу Ю. (вихователь Сущенко В.С.)

ІІ місце – 7 клас – Рябич А., Неживу А., Василиженко М.

(вихователь Сущенко В.С.)

ІІІ місце – 7 клас – Котяк К., Молодченко В., Колєсніченка М.

(вихователь Сущенко В.С.)

 

 

Нормативні документи:


Наказ про проведення

План заходів 

План-сітка 5-9 класи

План-сітка 10-11 класи

Організація роботи в Кіровоградському  облкомплексі з питань профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму

Спільне рішення комісії закладу щодо тижня

Наказ про підсумки проведення тижня


МАТЕРІАЛИ ТИЖНЯ