3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Координати: «Освенцім»

Автор: dend від 14-04-2022, 11:44, переглядів: 352

0

13 квітня в 10-Г класі до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів було проведено бесіду-презентацію «Координати: «Освенцім», під час якої учні дізналися історію створення та функціонування одного з найстрашніших концтаборів ХХ століття. Також було наголошено на важливих історичних подіях, які передували початку Другої світової війни: зародження фашизму та антисемітизму. Учні пригадали поняття голокост, жахи, яке несе за собою це поняття: єврейські погроми, розстріли, депортацію.

Вихователь поділилася враженнями від відвідання музейного комплексу «Аушвіц-Біркенау» в Освенцімі, провела віртуальну екскурсію комплексом, показала відзняті відео та фотографії. Найстрашнішою інформацією було дізнатися кількість жертв «Освенціму», побачити фото газових камер та крематоріїв комплексу.

З історії музею: «Аушвіц-Біркенау» – найбільший табір, заснований німцями, який складався з концентраційного табору, табору смерті та табору примусової праці. «Освенцім» став одним із місць здійснення «остаточного вирішення єврейського питання», де було вбито понад 1,3 млн євреїв і ромів (гілка циган) з окупованих європейських країн. Одночасно табір був місцем ув'язнення політичних противників нацистського режиму, масштабного використання рабської праці в’язнів, здійснення медичних експериментів. Встановити точні цифри загиблих у концтаборі неможливо, оскільки призначених на знищення людей не реєстрували, а вбитих спалювали у крематоріях.

Для масового знищення людей у газових камерах використовувався газ "Циклон Б". Висока смертність серед в’язнів спостерігалася через голод, виснаження, хвороби, неналежні санітарно-гігієнічні умови, експерименти та вбивства.

На місці газових камер розмістили написи 20-ма мовами світу:

«Нехай буде навіки криком розпачу й застереження для людства це місце, на якому гітлерівці вбили майже півтора мільйона чоловіків, жінок і дітей, головним чином євреїв з різних країн Європи»

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.