Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година: "Взаємодопомога як спосіб життя: що потрібно знати про волонтерство".

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година: "Взаємодопомога як спосіб життя: що потрібно знати про волонтерство".

Автор: dend від 13-04-2022, 08:19, переглядів: 246

0 12.04.22 з учнями 11-В класу була проведена тематична година "Взаємодопомога як спосіб життя:що потрібно знати про волонтерство".
Ліцеїсти під час зустрічі дізналися,що означає поняття"волонтерство",які закони України регулюють волонтерську діяльність,яким чином можна долучитися до волотерського руху.
Волонтери,насамперед, це люди, які роблять щось корисне без власної вигоди, безкоштовно.
Волонтерство-це добровільна допомога у вирішенні чи пом’якшенні соціальних проблем. Кожен може проявити ініціативу долучитися до волонтерського руху, усвідомлюючи, що за це ніхто не платить грошей.
Волонтерство — це інвестиція зусиль та таланту у вирішення суспільних проблем. Кожен волонтер вкладає у те майбутнє, яке хоче бачити: якщо тебе турбує питання клімату, ти будеш волонтерити в еко-напрямку; якщо є покликання допомагати тваринам,які цього потребують,то ти будеш допомагати притулкам для тварин; якщо тобі небайдужа доля самотніх людей похилого віку чи людей з інвалідністю, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування,можеш стати волонтером фонду, який їм допомагає. Особливо гостро,на сьогоднішній день,стоїть питання допомоги ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам,людям,які втратили свої домівки,в зв'язку із вторгненням РФ на територію України. Важливо шукати те волонтерство, що резонує особисто кожному.
Волонтери віддають найдорожче, що є у людей — свій час. Вони роблять це безкорисливо та безоплатно, проте з великим бажанням.Волонтерство не має кордонів чи обмежень, адже це бажання людини, яке потрібно цінувати та всіляко заохочувати.
Для волонтерів допомога іншим, насправді, є способом життя та існування!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.