Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Захист презентації «Феномен українського добровольця»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Захист презентації «Феномен українського добровольця»

Автор: dend від 21-01-2022, 10:49, переглядів: 254

0

20.01.2022 року в 10-В класі відбувся захист презентації «Феномен українського добровольця»

Під час обговорення теми заходу ліцеїсти зазначили, що таке явище як «феномен добровольця» з давніх-давен притаманне українському народу. Найвідомішим прикладом та проявом цієї національної риси є Запорізька Січ –воєнізована структура, що складалася з добровольчих батальйонів. Козаки століттями боронили Україну, захищаючи її від загарбників та ворогів.

Є приклад і в новітній історії України – це Революція Гідності та військові операції на сході України. В ті безрадісні дні звичайні українці, прості робочі, учні кинули свої справи, роботу, навчання та вийшли на головний майдан країни, щоб висловити свій протест проти антидержавної політики тодішнього керівництва країни.

Того ж 2014 року військкомати країни зафіксували рекордну явку добровольців. Люди приходили за покликом серця, не чекали на отримання повістки. І саме добровольці сприяли мобілізації сил в тилу, допомогли зібрати та озброїти армію.

Завдяки власній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до батьківщини українські добровольці стали гордістю свого народу.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.