Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Дискусія на тему: «День Соборності. Погляд у минуле та сучасність»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Дискусія на тему: «День Соборності. Погляд у минуле та сучасність»

Автор: dend від 25-01-2022, 10:42, переглядів: 316

0

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

У рамках святкування Дня Соборності України 22.01.22 року в 10-В класі було проведено дискусію на тему: «День Соборності. Погляд у минуле та сучасність» під час якої учні наголосили що Соборність - це духовне гасло до єднання. Сьогодні Україна знаходиться у тому становищі, яке від усіх людей вимагає єдності заради досягнення миру.

Згадавши сторінки історії, учні  не залишили поза увагою історичний факт, який відбувся 22 січня 1978 року на знак протесту проти російської окупації біля могили Тараса Шевченка в Каневі. Також ліцеїсти при гадали події, коли ми стали свідками того, як під час Революції Гідності люди різних національностей, соціального статусу, ідеологічних поглядів творили простір Соборності та спротиву заради захисту прав людини, заради того, щоб Україна була частиною європейського простору. Це була Соборність громадян, готових у межах своєї держави будувати політичну націю та відповідальне правове суспільство. Різність такої громади та її досвіду забезпечує їй стійкість, багатогранність, здатність відповісти на різні виклики.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.