Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематична година на тему «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематична година на тему «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС»

Автор: dend від 15-12-2021, 17:40, переглядів: 324

0

14 грудня в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС». Цей день встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. Учень класу Білоголовий Назар наголосив, що саме цього дня ми вшановуємо відважних ліквідаторів, тих самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку і вклоняємося пам’яті тих, хто пішов у вічність.

Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю. Наприкінці 1986 року реактор накрили спеціальним "саркофагом", задля запобігання розповсюдженню радіоактивних часток. Укриття було збудоване добровольцями та мобілізованими солдатами, яких пізніше назвуть ліквідаторами.

Завдяки надійній підтримці та розумінню міжнародної спільноти глобального виклику, Україні вдалося побудувати новий безпечний конфайнмент-захисну Арку, яка на 100 років захистить людство від негативного впливу 4-го зруйнованого енергоблоку на життя, здоров’я людей та навколишнє середовище.

Наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.