Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування «Моральні принципи Г.С. Сковороди - основні засади у житті кожного»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування «Моральні принципи Г.С. Сковороди - основні засади у житті кожного»

Автор: dend від 14-12-2021, 08:21, переглядів: 441

0

У рамках заходів присвячених до 300-річчя з дня народження Григорія Савича Сковороди в 11-Г класі пройшла година спілкування «Моральні принципи Г.С. Сковороди - основні засади у житті кожного» .Учні ознайомилися з біографією та творчістю Г. Сковороди.

Переглянули відео та дізналися, що Мислитель підняв голос протесту проти царів, духовних і світських феодалів у творах «Всякому городу нрав і права», «Сон», «Ой ти, пташко жовтобоко», «Розмова п’яти подорожніх про справжнє щастя». Він яскраво змальовує їх паразитичний спосіб життя.

Понад чверть століття мандрував Сковорода містами і селами України, проповідуючи свої ідеї. А останній притулок мандрівний філософ знайшов у с. Пан-Іванівка, що під Харковом. Там він 09 листопада 1794 року і помер.

Творчість Григорія Сковороди не тільки займає чільне місце в історії української літератури, а й вважається виявом української духовної традиції від давнини до сьогодні.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.