Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Заняття з народознавства «Лялька - мотанка – саморобна дитяча народна іграшка. Лялька – берегиня»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Заняття з народознавства «Лялька - мотанка – саморобна дитяча народна іграшка. Лялька – берегиня»

Автор: dend від 29-11-2021, 09:12, переглядів: 285

0

Відкритий захід. Заняття з народознавства «Лялька - мотанка – саморобна дитяча народна іграшка. Лялька – берегиня».

26.11.21. у 11-В класі відбувся відкритий захід на тему «Лялька - мотанка – саморобна дитяча народна іграшка. Лялька – берегиня». Метою заходу було познайомити учнів з історією появи народної ляльки, з обрядами і традиціями, пов'язаними з виготовленням ляльок, прищеплювати інтерес до культури своєї Батьківщини, до витоків народної творчості, виховувати шанобливе ставлення один до одного, до української культури.

Учениця Вільховецька Наталія представила власний доробок –презентацію на тему « Цікаві факти про ляльку-мотанку»,з якої присутні довідалися про історію появи ляльок-мотанок, про обряди і традиції з виготовлення, про те, як у буремні 1932-1933 роки, під час голодомору, люди виживали завдяки лялькам- мотанкам.

Вихователь Стрембіцька С.В. представила учням колекцію ляльок- мотанок. Розповіла про види і назви ляльок. А також розповіла саме про те, чому їх називають берегинями, душею народу. Лялька-мотанка з давніх-давен вважається оберегом української родини: раніше матері самостійно робили своїм дітям мотанки, щоб ті бавилися. Вважається, що саме така лялька – «посередник між ними й тими, кого на цьому світі вже чи ще немає».

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.