Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година, присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці, а також Дню захисника і захисниць України

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година, присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці, а також Дню захисника і захисниць України

Автор: dend від 14-10-2021, 09:23, переглядів: 254

0

В 11-В класі була проведена тематична година, присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці, а також Дню захисника і захисниць України. Мета заходу: виховання національно-свідомої особистості шляхом залучення учнів класу до вивчення історії нашої держави, її культури та традицій  .

14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері . Вшанування Пресвятої Богородиці Покрови – захисниці від ворогів та покровительки українського війська – має глибоке коріння в Україні. Ця традиція прийшла до Русі з Візантії разом із запровадженням християнства, а потім перейшла від руських князів до козацтва.

З 2014 року відзначається День захисника та захисниць України, який нероздільно пов’язаний з розвитком українського війська та його військових традицій. Захисниками України є не лише військовослужбовці, а й усі громадяни, які своєю сумлінною професійною і громадською діяльністю забезпечують економічний, гуманітарний, освітній й інформаційний захист держави. З 2014 року на Сході країни розпочався збройний конфлікт, тому активного розвитку набув волонтерський рух, до якого залучилися чимало українців як у межах нашої країни, так і за кордоном.

Білоголовий Н. Ротань К. Савченко С.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.