3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Сонячний письменник»

Автор: dend від 3-09-2021, 10:46, переглядів: 326

0

2 вересня в 11 класі була проведена інформаційно -  тематична година, присвячена 67-річчю від дня народження Володимира Панченка, українського літературного критика, видатного письменника, автора відомих статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику, професора  Національного університету «Києво - Могилянська  академія», доктора філологічних наук, члена Національної спілки письменників України.

Володимир Євгенович народився в селі Демидівка Одеської області, але кропивничани називають його своїм земляком, адже у нашому місті він прожив 17 років. В Кропивницькому він відбувся як громадський діяч і політик.

«Він був особливою людиною: завжди усміхнений і водночас стійкий», - сказав його колега по «ЛітАкценту»  письменник Михайло Слабошпицький, -  знав справжню ціну літературі і культурі загалом. Як ніхто розумів, що «культурний щит» захищає країну більше, аніж армія. Він був представником справжньої еліти, яка зберігає, розвиває і передає наступним поколінням те, що з часом лише набирає цінності».

У численних книгах і публікаціях Володимир Євгенович багато уваги приділяв видатним особистостям – літераторам , театральним і громадським діячам, чиє життя було пов’язане з нашим містом і краєм: Івану Карпенку-Карому,  Марку Кропивницькому, Володимиру Винниченку, Євгену Маланюку, Євгену Чикаленку та ін. Панченко був одним з ініціатором створення міського літературно-меморіального музею І.К.Карпенка-Карого. Учні класу ознайомились  з книжкою «Сонячний годинник», яку письменник подарував нашому класному керівнику Подгорній Н.А. Незважаючи на тяжку хворобу, останні роки видалися для нього «неймовірно продуктивними»: видано дві книжки: «Сонячний годинник», «Повість про Миколу Зерова», яка стала однією з найвидатніших праць в Україні.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.