Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Видатні постаті-земляки. О. Бєлаковський та О. Єлізаров

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Видатні постаті-земляки. О. Бєлаковський та О. Єлізаров

Автор: dend від 11-09-2021, 10:45, переглядів: 462

0

Кіровоградщина – край, багатий на видатних особистостей. Наші земляки - це відомі науковці, лікарі, поети, письменники, актори та художники.

6 вересня в 11-В класі Бойченко Анастасія та Вільховецька Наталія взяли участь у проведенні інформаційно-тематичної години "Видатні постаті-земляки. О. Бєлаковський та О. Єлізаров»

Мета заходу: ознайомлення учнів з видатними особистостями краю, їх внеском у науку, освіту та культуру.

Цього року відзначається 100 річниця від дня народження Бєлаковського Олега Марковича - знаменитого спортивного лікаря. У 1943 закінчив Військово-медичну академію, взяв участь у боях на Карельському та 3-му українському фронтах. З 1954 працював лікарем футбольної команди ЦДКА, готував радянських спортсменів до відповідальних міжнародних змагань. У 2005 році удостоєний міжнародної премії " Професія життя" у номінації "Великий цілитель" , нагороджений багатьма орденами та медалями.

Олександр Єлізаров – фізик, доктор фізико-математичних наук,  народився 9 вересня 1941р. у Світловодську Кіровоградської області. Освіту отримав у Київському державному університеті ім. Т. Г. Шевченка, де навчався на радіофізичному факультеті. Займався дослідницькою та виробничою діяльністю на Світловодському заводі чистих металів. Єлізарову належить встановлений загальний критерій здатності зовнішнього силового поля локалізувати теплову реакцію і перевести її в кероване русло. Цей критерій був названий "кредитом часу теплової машини". Він дозволяє з самого початку оцінити технічні можливості і економічну доцільність створення теплових машин і надпотужних реакторів, таких наприклад, як реактори синтезу легких ядер. З 1991р. працює викладачем у вищих навчальних закладах

Ми пишаємося своїми видатними земляками!

Бойченко Анастасія, Вільховецька Наталія

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.