Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Перший урок «Сторінки історії української державності»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Перший урок «Сторінки історії української державності»

Автор: dend від 4-09-2021, 10:21, переглядів: 324

0

1 вересня в 11-В класі перший урок «Сторінки історії української державності» був проведений у різних форматах: години спілкування, проведеної разом з бібліотекарем Г. Лапко (юнацька бібліотека ім. Є Маланюка) та учнівської конференції на тему «Видатні особистості України». Мета першого уроку: виховання в учнів почуття патріотизму, національної гідності, любові та поваги до історії Батьківщини та рідного краю, поглиблення знань учнів про ключові події українського державотворення, ознайомлення учнів із видатними постатями громадсько-політичного, військового, культурно-мистецького середовища, які зробили вагомий внесок у розвиток українського державотворення.

Українська історія, її велич творились віками людьми, чиї імена викарбувані в серці кожного українця. Варто згадати не одне покоління борців за визволення, за відновлення української державності, зокрема, це: І. Мазепа, П. Орлик. Г.Полетика, Д. Донцов, М. Міхновський, М. Грушевський, В.Винниченко, С. Єфремов, Є.Коновалець, С.Бандера, Я. Стецько. А. Мельник, Р.Шухевич, О.Ольжич, О.Теліга, В.Стус. В.Марченко.П. Григоренко, В.Мороз, В.Симоненко, Є.Сверстюк, І.Світличний, В. Чорновіл, Л. Лук’яненко, А. Горська, В. Сухомлинський та ін.

Учні класу представили шістнадцять відомих особистостей різних епох та поглядів, їх внесок в українську історію, освіту, культуру тощо.

Наприкінці заходу О. Животовська розказала поезію Ліни Костенко “Ми воїни. Не ледарі. Не лежні”, а Заліська Ангеліна презентувала особисте відео про загиблих під час АТО військових-земляків з Гайворонщини. Це Шимчик Ярослав та Глобенко Олексій, які загинули під час виконання бойового завдання у складі розвідувальної групи з порятунку пілотів біля села Латишевого, де потрапили в засідку 29 липня 2014 року. Обоє нагороджені орденом «За мужність» третього ступеня (посмертно).

Підсумок конференції зробили вчитель історії Якимчук О. Н. та вихователь Подгорна Н. А.

Савченко С., Шестіна Є.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.