Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Тематична година « Весни обірване суцвіття…»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тематична година « Весни обірване суцвіття…»

Автор: dend від 24-04-2021, 17:57, переглядів: 466

0

Напередодні дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу, 24.04.21,з ліцеїстами 10-В класу була проведена тематична година «Весни обірване суцвіття…» у форматі Zoom- конференції. Учні переглянули відеоматеріали : « 16 маловідомих фактів про Чорнобиль»,« Чорнобиль – 35 років після катастрофи», « Прип’ять: до та після аварії на ЧАЄС».

26 квітня 1986 року... Саме тоді стався вибух на Чорнобильській АЕС. Події цього дня стали однією з наймасштабніших  трагедій для людства. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і утворив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті не одного народу. До ліквідації наслідків катастрофи було залучено загалом близько 240 тисяч рятувальників. Перші пожежники, які прибули гасити полум’я, не мали спеціальних засобів захисту, тому отримали високі, навіть, смертельні дози радіації. Але, завдяки вогнеборцям, які жертвували своїми життями, вдалося запобігти  водневому вибуху, що міг відбутися, якби реактор продовжував палати. Офіційне повідомлення про трагедію, СРСР змусила зробити міжнародна спільнота, оскільки вже наступного, після катастрофи дня, у різних державах світу почали фіксувати аномальне підвищення радіації. У нашій області проживає близько 17 тисяч осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На території Кіровоградської області розташовані три села компактного переселення: село Голубієвичи (Компаніївський район), село Несваткове (Олександрівський район) та село  Бутівське ( Олександрійський район).

Щороку, 26 квітня, весь світ згадує і вшановує пам'ять про загиблих. Дякуємо за подвиг! Вічна пам'ять героям, що віддали своє життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.