Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » "Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

"Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів"

Автор: dend від 19-04-2021, 15:59, переглядів: 497

0

14 квітня у форматі Zoom конференції у 10-В класі була проведена інформаційна година на тему : "Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів".
Мета заходу - ознайомлення з пам'ятною датою - Міжнародним днем визволення в'язнів фашистських концтаборів, виховання рис громадянина-патріота, вшанування пам'яті загиблих у таборах смерті в період Другої світової війни.

Брагіна Ірина ознайомила учнів з найбільшими фашистськими концтаборами у період Другої світової війни. Концтабори : Бухенвальд, Дора, Дахау, Освенцім, Заксенхаузен, Треблінка. Найжахливіші з яких - Бухенвальд, Треблінка, Аушвіц- Біркенау.

11 квітня 1945 року в'язні Бухенвальда (найбільшого концентраційного табору) підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на свободу. Вони пройшли крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей — це справжні уроки мужності для молодого покоління. На Нюрнберзькому процесі у 1946 році Міжнародний трибунал визнав концтабори Німеччини як злочин проти людства.

11 квітня у багатьох країнах проходять різноманітні пам'ятні заходи, поминання загиблих, вшанування їх пам'яті. Адже тільки зберігаючи пам'ять про ті страшні події і, віддаючи шану загиблим, і тим, хто вижив у тому пеклі людям, можна сподіватися на те, що подібне більше ніколи не повториться в людській історії.

Розповідь супроводжувалась змістовною презентацією.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.