3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

«Cучасні українські письменники»

Автор: dend від 6-04-2021, 08:00, переглядів: 350

0

1 квітня у 10-В класібула проведена тематична година “Сучасні українські письменники”. До насзавітали Ганна Лапко і Дарина Матвієнко, працівники юнацької бібліотеки ім. Є. Маланюка. Вони розповіли просучасних письменників та поетів України та доповнили змістовною, яскравоюпрезентацією. Учні ознайомилися з творчістю нових українських авторів та  переглянули відео.  

«Сучасна українськалітература, як і нинішня молодь, постійно шукає щось нове, розвивається,збагачується. У вирі сучасних книг легко заблукати, адже талановитихписьменників дуже багато, а хороших книг ще більше». Бібліотекарі запропонувалинам підбірку найвідоміших постатей сучасного літературного процесу.

На сьогодні середулюблених письменників молоді – Сергій Жадан, Юрко Іздрик, Юрій Андрухович,Павло Коробчук. У кожного з них особливий стиль, але всіх об’єднує тематикасучасного життя. Усі вони є поетами та прозаїками водночас, а їхні тексти невтрачають популярності, адже йдуть у ногу з часом.

Окремо бібліотекарізупинилися на  літературі жіночій, тобтонаписаної жінками. «Значнийвнесок у літературу здійснили не тільки Ліна Костенко та Оксана Забужко, а йГалина Пагутяк, Дара Корній, Марія Матіос, Мар’яна Савка та інші. Їхні текстиніжні, жіночні, відтворюють емоції та переживання сучасної жінки».

Для прихильників гумору ісатири цікавим буде Юрій Винничук. А читачів, що захоплюються історією, можутьзацікавити книги Василя Шкляра, Андрія Кокотюхи, Братів Капранових. 

Тож читаймо українське,підтримуймо рідне!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.