3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Трагедія Дебальцевого

Автор: Oleksandra від 17-02-2021, 16:00, переглядів: 347

0

17 лютого в 11-Г класі була проведена бесіда-презентація на тему "Трагедія Дебальцевого", присвячена подіям в боях за Дебальцівський плацдарм.

Учні пригадали, що 18 лютого 2015 року, після тривалої оборони Дебальцевого українські військові залишили місто. У січні-лютому 2015 року відбулася головна битва між українською армією та російсько-терористичними військами. 

Ставлення до результатів та причин відходу у безпосередніх учасників та військового командування кардинально протилежні. Якщо начальник Генерального штабу ЗСУ називає виведення підрозділів «однією з найуспішніших операцій української армії», то військові, яким довелось прориватися з міста, описуючи ті події, нерідко вживають словосполучення «Дебальцевський котел».

Безпосередньо в район Дебальцевського виступу у лютому 2015 року російсько-терористичні війська стягнули понад 19 тис. осіб, яким протистояли 13 тис. українських військових. Українські захисники мужньо вели важкі бої з противником.

Саме значні втрати, нанесені агресору, примусили його відмовитися від подальших наступальних дій. За даними Генерального штабу ЗСУ під час бойових дій в районі Дебальцевого у період з 15 січня по 18 лютого загинуло 110 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 – взято в полон та 18 зникли безвісти. За ведення бойових дій в районі Дебальцевого державними нагородами України нагороджено 379 військовослужбовців.

Учні переглянули ролик ВВС про останнього пацієнта з "котла". Була висловлена думка, що таке жахіття лякає вже на екрані, а уявити собі ці події в реальному житті дуже важко.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.